HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.04.30. 11:07 deadmike

A Falcons választottjai a 3. napon

Kicsit megkésve, de akkor nézzük hát, hogy kik is jöttek az idei draft harmadik napján a Falcons csapatához. Ennyi idő alatt még az utolsó választottakról is előkerítették az infókat, így legalább már van miről írni. A harmadik nap során négy játékos csatlakozott a csapathoz. Nézzük hát őket szépen sorban.

Bradie Ewing FB

bradie-ewing.jpgAz ötödik körben, az összesített 157. húzással a Wisconsin fullbackjét választottuk ki. Bár korábban egy játékost sem draftoltunk a Big 10-ből, idén egyből kettőt is sikerült, ráadásul mindkettőt Wisconsinból (az első ugye Peter Konz). Nem tudom, mi ez a hirtelen jött nagy szerelem a Wisconsin iránt, mindenesetre nem baj, mert úgy érzem értékes tagokat szereztünk a csapatnak.

Szóval Ewing (azért a Dallas ellen majd mókás lesz, amikor pályára lép) a Badgers 2011-es szezonjában rendkívül hatékonyan nyitotta meg az utat a csapat kiváló futója, Montee Ball előtt. A végzős fullback rendkívül nagy számú, összesen 30 TD-t érő blokkot osztott ki az utolsó szezonjában. A srácnak viszonylag jó kezei vannak, de ennek ellenére ezt kevésbé használták ki a Badgersnél. Az utolsó szezonjában azért így is elkapott 28 passzt, amiből 19 esetben first downt szerzett. A blokkolás mellett tehát elkapni is tud, de ezen lesz még mit csiszolni.

B. Ewing – nem meglepő módon, hiszen az utóbbi időben, de főleg ezen a drafton tendencia lett ilyen embereket választanunk – csapata offensének kapitánya volt, aki 52 meccsen lépett pályára. Fullback pozíció mellett gyakran használták a speciális egységben is. Sőt, olyannyira hasznos volt utóbbi helyén, hogy a csapat legértékesebb játékosa lett ebben a csapategységben. Személyiségét tekintve elszánt, kemény játékos, aki nem riad meg a versenyhelyzettől. Kitűnő a munkamorálja, az öltöző kiemelkedő személyisége.

Jövőbeli szerepét tekintve úgy vélem, hogy mindenképpen bekerül az 53-as rosterbe és nem lennék meglepődve, ha az 1. mérkőzéstől kezdve ő lenne a kezdő FB. A csapat tagjai jelenleg Mughelli és Cox. Előbbi tavaly komoly sérülést szenvedett, már 32 éves, ráadásul 3,7 milliós a fizuja. Ha mindezeket összeadjuk, erősen kilóg a lóláb. Úgy vélem a táborban komoly harc lesz közte és Ewing között a kezdő pozícióért. Elvileg a keret tagja még Cox, aki Mughelli sérülése után került a csapathoz. Szerintem első körben ő fog repülni. Ha esetleg Ewing még nem is számítana kezdőnek, a speciális egységnél biztosan lesz helye. Szerintem jó pick.

Jonathan Massaquoi DEmassa.jpg

Az összesített 164. pickkel, szintén még az ötödik körben Massa (az egyszerűség kedvéért innentől ez a neve) érkezett, a Troy defensive endje. A libériai származású játékos inkább a 3–4-es defenseben lenne jól bevethető, szóval ő talán inkább a jövőre való tekintettel érkezett. Egyébként igazi pass rusherről van szó, akinek az előző éve nem sikerült túl jól, de 2010-ben igazán kiválóan teljesített. Akkor 13,5 sacket regisztrált, míg tavaly csupán 6 volt ez a szám. Massa focista családból érkezik, hiszen két nagybátyja is NFL játékos: Visante Shiancoe és Mohamed Massaquoi.

Egyébként a srác Georgiában élt, szóval félig-meddig hazai produktum. Massa 2010-ben került a Troy csapatához, ahol egyből rendkívüli teljesítményt nyújtott. Mind a 12 mérkőzésen kezdő volt, mint az erősoldali DE. 2011-ben, ahogyan már írtam is, kissé visszaesett a produkciója, ám ennek ellenére egy évvel hamarabb kijött az egyetemről. Gyors, erőszakos, qb-rémisztgető, megfelelő méretbeli adottságokkal, bár egy kis izom még elférne rajta.

Instant kezdő biztos nem lesz, inkább amolyan projektről lehet szó. Szituációs játékokban azonban pályára léphet és megmutathatja tehetségét. Az 53-as keretbe szerintem biztosan be fog férni és ha sikerül elsajátítani a megfelelő technikai tudást, meg dolgoznak vele egy kicsit az edzőteremben, akkor kiváló játékos lehet. Egy remek edzői stáb és a játékos egyébként kivételes hozzáállása együttesen még akár All-Pro játékossá is teheti őt. Egy szó mint száz, kiváló pick.

Charles Mitchell SS

mitchell.jpgA Falcons idei draftjának utolsó előtti választottja (a hatodik körben, összesítve a 192. pick) a Mississippi State strong safetyje. Mitchell egész karrierjét ezen az egyetemen töltötte, a négy év alatt minden egyes mérkőzésen pályára lépett. Utolsó három évében pedig az összes meccsén kezdő volt. Ami a játékát illeti, nos ereje az van a srácnak. Nagyon keményet ütközik, jó a lábmunkája és elsősorban a futójáték ellen alkalmazható. Fejben sem éppen elveszett a srác, általában jól olvassa a játékot, jól helyezkedik, de könnyen zavarba lehet hozni. Egy strong safety-től elvárja az ember, hogy biztosan szereljen és ennek eleget tesz Mitchell, rajta nem sűrűn jutnak túl az ellenfelek.

Azért ő sem egy superman, az irányváltással vannak gondjai, illetve hát a passzjáték ellen sem éppen a legjobb. Nem véletlenül SS. Mivel az irányítók mozgását nem igazán tudja jól levenni, nem mondható éppen labdavadásznak. Az ő személyében egy szituációs játékost találhatunk. Ami a személyiségét illeti, nem meglepő módon rendkívül lelkes, imádja a játékot és vezető típus. Utóbbi abban is megmutatkozik, hogy csapatkapitány volt. (Kezd gyanús lenni, hogy egy egyetemi csapatban boldog-boldogtalan kapitány lehet.)

A jövőjét tekintve viszonylag könnyű helyzete van. Összesen négy safety van (vele együtt) jelenleg a csapatban. Moore és DeCoud helye gyakorlatilag biztos. Schillinger lehet a legnagyobb ellenfele Mitchellnek. Kettejük közül várhatóan csak egyikük éli túl az 53-as cutot. Mindkét játékosra inkább a speciális egységben lehet majd számítani, ott kell megmutatniuk, hogy mit is tudnak. Vállalható pick, de ne ájuljunk el tőle. A pozíciójában talán voltak még bent jobbak.

Travian Robertson DTrobertson.jpg

Robertson a 2012-es draft utolsó atlantai választottja, mégpedig a 249. helyen, a hetedik körben. A South Carolina csapatát erősítette 5 éven keresztül. Már senki nem fog meglepődni, amikor azt írom le, hogy szintén csapatvezetői erényeket csillogtatott és rendkívül tapasztalt játékosnak számít. Az SEC konferencián belül meglehetősen jó offensive line-ok ellen tudott bizonyítani. A jelentős probléma vele kapcsolatban, hogy képes lesz-e sérülések nélkül kihúzni egy szezont. A S.C. csapatának meghatározó falembere volt, de csak 19 mérkőzésen volt kezdő, azonban 43 mérkőzésen lépett pályára az elmúlt négy évben. Nagy méreteivel nem igazán gyors, viszont a futás ellen rendkívül hatékony tud lenni. A méretes izomzata talán már hátrány is és akadályozza őt, bármilyen képzavarnak is hangzik. Szóval rotációs játékosként lehet esélye bekerülni a csapatba. Akkor tud igazán hasznos lenni, ha felé futnak, a kergetőzés nem az ő műfaja, szó mi szó, egydimenziós a srác játéka.

Visszatérve az esélyeire, a kezdők (Babineaux és Peters) mögötti helyért lehet versenyben, de nem lesz könnyű dolga, ha Walkert akarja kiszorítani. Annál inkább látok reális esély Jerry legyőzésére. Utóbbi bár nagyon tehetséges, ő is elég sérülékeny. Mondjuk Robertson is hasonló cipőben jár. Akkor se lepődnék meg, ha sem Jerry, sem pedig Robertson nem élné túl a negyedik előszezon meccs utáni időszakot és valami veterán DT jönne a helyükre (pl Aubrayo Franklin). Csodát nem várhattunk a draft legvégén, de legalább nem P/K.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr364480472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása