HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.05.16. 13:32 deadmike

Bőven a fizetési sapka alatt

Imádott csapatunk sokak elvárásával ellentétben nem törte össze magát a szabadügynökök piacán, nem igazolt húzónevet. Ennek az egyik oka az anyagi mozgástér szűkössége volt. Azóta szépen apránként, de ez a mozgástér eléggé kibővült és a csapat is erősödött.

A vezetőség – bár vergődött kicsit a szűkös anyagi lehetőségek miatt – azért egyre-másra hozta a döntéseit, amik segítségével erősödött a keret, annak ellenére is, hogy nem költöttünk vagyonokat. Elsősorban az Asante Samuel megszerzését érintő ügyletet érdemes felemlegetni. Másodjára ott van a drafton megszerzett második körös kiválasztott Peter Konz, nyilvánvaló erősítés a támadófalba. Azért ne gondoljuk, hogy véget értek az igazolások.

A fizetési plafonnal kapcsolatosan csupa jó hírek érkeztek az elmúlt időszakban. Egyrészt ott volt az ominózus Vick ügylet miatt kapott 3 millió dolláros sapi hitel (cap credit). Ez nagyon jól jött Samuel megszerzésekor és még utána is bőven maradt mozgástér, hála a jó szerződésnek. Ezután a csapat megszabadult Ovie Mughellitől. Emiatt bár 733 335 dolláros cap büntetést szereztünk, így is újabb 3 millióval alacsonyabb lett a fizetések teljes összege. Bár pontos számról nem tudok beszámolni, de ez nagyjából azt jelentheti, hogy 6–7 millióval lehettünk a plafon alatt. Aztán jöttek az újoncok szerződései, ami talán az egész keret felét elviszi.

chargers-marcus-mcneill.jpgLényeg a lényeg, hogy még így is maradt lehetőségünk igazolni és várhatóan lesz is játékosmozgás még a training camp megkezdése előtt. Habár mindenki nagyon optimista és bízik Sam Bakerben, nem biztos, hogy ez jó ötlet. Érdemes volna legalább egy olyan játékost a nyakára hozni, aki érdemben megszorongatná az LT pozícióért. Yasinkas javaslatként a veterán Marcus McNeill nevét dobja be, aki még mindig nem talált magának csapatot. A tavalyi évben sérült volt a játékos és lehet, hogy még nem épült fel teljesen. De még ha idő is kell a felépüléséhez, nem lenne elvetélt ötlet őt leszerződtetni. Ha a sérülése viszont túl komoly tényező, még mindig lennének más opciók a szabadügynökök között. /A harmadik körös választottunk, Holmes pedig szintén sérüléssel bajlódik, szóval ismét egy versenytárssal kevesebb Baker számára, nem lesz ez így jó./

(Forrás: ESPN)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr684516376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása