HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.05.01. 16:44 deadmike

Huszonkét draftolatlan újonc csatlakozott a csapathoz

A tegnapi napon hozta nyilvánosságra a Falcons a hivatalos listát az általa igazolt újoncokról, akik nem keltek el a drafton. Íme a teljes lista:

TE Lamark Brown (Minnesota-Mankato), LB Rico Council (Tennessee State), QB Dominique Davis (East Carolina), S Chad Faulcon (Montclair), RB Robbie Frey (Kutztown), LB Max Gruder (Pittsburgh), T Byrce Harris (Fresno State), LB Jerrell Harris (Alabama), LS Josh Harris (Auburn), C Tyler Horn (Miami), WR Marcus Jackson (Lamar), DT Ray Kibble (Kansas State), G Phillip Manley (Toledo), CB Marty Markett (South Carolina), TE Adam Nissley (Central Florida), DE Louis Nzegwu (Wisconsin), WR Cody Pearcy (Huntingdon), DT Micanor Regis (Miami), WR James Rodgers (Oregon State), LB Pat Schiller (Northern Illinois), CB Peyton Thompson (San Jose St.) and P Dawson Zimmerman (Clemson).

Ha nem haragudtok meg érte, akkor nem fogok mindenkiről részletes információkat közölni. Mindenki kap egy-két mondatot és csupán néhány kiválasztott játékost ismertetek részletesebben.

Offense

Lamark Brown, TE, Minnesota-Mankato: Ismeretlen egyetemen fejezte be, azonban előtte három évig a Kansas State-re járt a magas, jó felépítésű játékos. Inkább elkapónak minősül. Winterswyk megüresedett helyére pályázhat.

Dominique Davis, QB, East Carolina: Egyetemi karrierjét a Boston College-ben kezdte még 2007-ben, vagyis pont abban az évben, mikor Ryan végzős volt. Ezt követően átkerült az E.C. egyetemére, ahol 15 különböző rekordot tart még 2010-ből és a konferencia legjobb érkezőjének választották. A passzolás mellett 28 TD-t szerzett lábon is. Karrierje során passzainak közel 68 százalékát sikerrel kézbesítette 3225 yardért és 25 passzolt TD-vel. A végső 53 játékos közé nem lesz esélye bekerülni, viszont JPW-vel, a jelenlegi 3. számú QB-val harcolhat a gyakorló csapatért. Ne feledjük, tavaly JPW is ott töltötte a szezonját, várhatóan idén sem lesz másképp. A most érkezett 22 játékos közül talán az egyik legjobb, ha nem a legjobb.

Robbie Frey, RB, Kutztown: Életemben nem hallottam erről az egyetemről, se a játékosról. 12 mérkőzésen játszott végzős évében és egyetemi rekordokat tart. Egyébként ide csak áthelyezték, előtte 3 évet a Connecticutnál töltött.

Bryce Harris, OT, Fresno State: Ő már egy érdekesebb játékos. Négyszeres konferencia All-Star játékos. Többen 5-6. körre várták, hogy draftolják. A baloldali tackle pozícióban játszott három éven keresztül. Tavaly is minden mérkőzésén kezdő volt. Ami érdekesség, hogy Pat Hill kezei alatt játszott, szóval nem véletlenül érkezett most. A futást és a passzjátékot is jól tudja segíteni. Egy kiváló tábori teljesítményével simán bekerülhet a rotációs rendszerben, jó igazolás volt.

Tyler Horn, C, Miami: A Hurricanes kezdő centere volt, nem egy elveszett játékos és persze csapatkapitány. Tölteléknek hoztuk, Konz mellett esélytelen bármilyen másik centernek bejutni a csapatba.

Marcus Jackson, WR, Lamar: Átlagos méretű elkapó, aki az elmúlt két szezonban összesen közel 1200 yardot kapott el. Egy helyért boxolhat a gyakorló csapatban.

Phillip Manley, G, Toledo: Elsősorban LG pozícióban alkalmazták, de a fal többi részén is bevethető és 2 éven át volt kezdő. Főleg a futójáték támogatása az erőssége. Töltelék.

Adam Nissley, TE, Central Florida: Egy igazi bulldózer a posztján, a kezei nem jók, nem gyors, nem tudja megfutni az utakat. Egysíkú, blokkoló tight end. Manapság egy ilyennek már nem igazán van létjogosultsága a végső rosterben.

Cody Pearcy, WR, Huntingdon (Ala): Szélvész gyors elkapó, de kissé gyengus. Na jó, iszonyat vékony a srác. Nincs 75 kg sem. Egyetemi rekordokat tart persze különböző statisztikákban. Tehetséges, de NFL szinten esélytelen.

James Rodgers, WR, Oregon State: Ha ismerős a vezetékneve, az nem véletlen. Jacquizz testvéréről van szó. Gyors, agilis, az OSU rendkívüli mértékben támaszkodott a játékára, számos rekordot tart, az egyetem történetének egyik legtehetségesebb elkapója volt. A gond, hogy pozíciójához képest kicsi, max slotban tudnám elképzelni. Viszont KR/PR-ként nagy esélye van bejutni a végső keretbe. Én nagyon szurkolok neki.

Defense

Rico Council, LB, Tennesse State: Utolsó szezonjában csapatelső volt a szerelések tekintetében, jó labdaszerző hírében áll. Különböző kitüntetéseket kapott a pályán nyújtott teljesítményéért. Azért ne ájuljunk el tőle.

Chad Faulcon, S, Montclair State: Div III-as konferenciában az év védőjátékosa címet, illetve még két hasonló elismerést szerzett végzősként. 40 mérkőzésen lépett pályára, viszonylag jól szerel és a passzjátéktól sem jön zavarba. A special teamben bevethető elsősorban. A neve miatt szurkolok neki, practice squad maybe.

Max Gruder, LB, Pittsburgh: Középső LB volt alapjában véve, de a széleken is megállja a helyét. Csapatelső a szerelések számában az utolsó évében. Kétszer is elnyerte a Big East All-Academic díját.

Jerrell Harris, LB, Alabama: Verzatilis játékos, Bama védő. Testi adottságai rendben vannak és gyakran alkalmazták a special teamben.

Ray Kibble, DT, Kansas State: Végzős évében a számokat tekintve elég produktív volt, sok mérkőzésen lépett pályára az elmúlt két évében. Juniorként év "cserecsapat" játékosa elismerést szerzett (mondjuk hívjuk így a second team dolgot).

Marty Markett, CB, South Carolina: A neve mókás, sokkal többet nem tudni róla, de főleg nem a karrierjéről. Gyors, mivel sprinter volt. Ő is pehely könnyű, esélytelen bármire is az NFL-ben.

Louis Nzegwu, DE, Wisconsin: Éééés még egy wisconsini, már meg sem lepődünk ugye? 48 meccsen játszott, több mint a felén kezdőként. Kereken 100 szerelést tud felmutatni. Tagja volt a Rose Bowlt nyerő csapatnak. Kúbék réme a srác. Akármi is lehet belőle.

Micanor Regis, DT, Miami: A legérdekesebb választás mind közül. Abszolút "karakteren kívüli" döntés. Balhés, gonosz, mocskos stílusú játékos. A tavalyi évben eltiltott volt, mivel egy meccsen ágyékon ütötte ellenfelét. Többet nem is mondanék. Nem tudom mit keres nálunk. Az ajc és az af.com infói eléggé ellentmondóak róla.

Pat Schiller, LB, Northern Illinois: 4 év alatt közel 240 szerelés mutatott be, igazi tackle-gyár. Passz játék ellen sem túl elveszett. Ő is begyűjtött pár kisebb elismerést az egyetemi évek alatt.

Peyton Thompson, CB, San Jose State: Shawnka kedvenc egyetemének cornerje, négy évet játszott itt és egészen tűrhetően. Relatíve jó kezei vannak posztjához képest és egészen jól mozog a zónában. Tapasztalt játékos a 47 meccsével és 33 kezdésével. Érdekesség, hogy néha ő puntolt, nem is túl gyalázatosan. Akár túl is élheti az utolsó cutot, de 3 kezdő kaliberű cornerrel a rosterben nincs túl sok esélye.

Special team

Josh Harris, LS, Auburn: Az idei újoncok legjobb long snappere és ezzel talán mindent el is mondtam róla. Nagyon gyors keze van, 0,7 másodperc alatt passzolja hátra a labdát. Aktív tagja volt a 2010-es nemzeti bajnokságot nyerő csapatnak. Remek húzás, főleg nézve az idősödő Zelenkát. Nagy harc lesz a kezdő LS címért az edzőtáborban úgy érzem. Minden esélye megvan, hogy bekerüljön a csapatba.

Dawson Zimmerman, P, Clemson: 127 punt, 40,8-es átlag, de mindez semmit nem ér, mert az NFL-ben gyorsabb a játék. Konkurencia a jelenlegi punternek, de nem hiszem, hogy érdemes lenne megint egy újonccal nekivágni a bulinak. Egy kis versenyhelyzet persze nem árt, hogy még inkább összekapja magát Bosher, aki a tavalyi év második felében már egészen jó teljesítményt nyújtott.

(Forrás: ajc)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr184482531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása