HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.04.24. 20:26 deadmike

Jelszó: stabilitás – Matt Bryant

A rúgójátékosokról meglehetősen kevés szó esik úgy általánosságban, pedig az egyik legfontosabb része a csapatnak. Sokszor rajta áll vagy bukik a győzelem vagy akár még több (ezt a Ravens szurkolóinak gondolom nem kéne ecsetelnem). Itt az ideje hát, hogy szenteljünk egy kis időt rájuk és tisztelegjünk a mi kickerünk, Matt Bryant előtt.

Amikor Matt Bryant megérkezett Atlantába, úgy tűnt, hogy ő csak egy vészmegoldás lesz. Érkezése előtt borzasztó volt a Falcons helyzete és gyorssegélyként tekintettek rá, nem pedig mint a hosszú távú megoldásra. A 2009-es szezon 13. hetében (december 1-én) érkezett a csapathoz és hát azóta is nálunk játszik. Sikeresen megtartotta a munkáját, ami elsősorban annak köszönhető, hogy ő egyike a legjobbaknak. A döntésről, amely csak átmeneti megoldásként szolgált volna a gondokra, azóta kiderült, hogy nem is lehetett volna ennél kiválóbb. A csapat egyik legfontosabb tagjává vált.

bryant.jpgAmióta a Falcons kötelékébe tartozik, Bryant 70 mezőnygólt kísérelt meg, amelyből mindösszesen csak nyolcat hibázott el. Összesen 99 extra pontot rúgott be, egyet sem tévesztett. Azonban egy kicker értéke messze túlmutat ezeken a statisztikákon. Nem csak megerősítette az előtte hosszú ideig pocsék (de legalábbis eléggé megbízhatatlan) rúgójátékunkat, de kiszámíthatóságot és stabilitást is hozott a csapat játékába. Bryant rúgási pontossága lenyűgöző, emellett pedig számos esetben kulcsszituációkban sem remegett meg a lába és sok győzelmet hozott a Falconsnak.

Az elmúlt szezonban Bryant épp úton volt ahhoz, hogy zsinórban 30 mezőnygól kísérletet hibátlanul elvégezzen, de sajnos "elvérzett". A 2010-ben megkezdett kiváló sorozat 27 sikeres FG után szakadt meg, de ezzel is új franchise rekordot állított fel. A hiba a 10. héten csúszott be, egy 41 yardos próbálkozás formájában. Ezt követően sem tört össze persze: a szezon hátralévő részében 13-ból 12-szer sikeresen vette célba a kaput.

Bryant biztos lábai az elmúlt szezonban a legpontosabb rúgóvá tették: kísérleteinek 93,1 százalékát értékesítette és ezzel a legjobb volt a ligában. Amióta 2009-ben átvette nálunk a stafétát, 88,6 százalékos pontossággal lövöldözi be a tojáslabdákat, amivel így második a ligában ezen az időtávon.

Talán még inkább érzékelhető lesz az ő fontossága, ha pontokra fordítjuk át a kísérleteit. A Falcons 2010-ben az 5., míg 2011-ben a 7. helyen végzett a szerzett pontok tekintetében. Tavaly előtt ez összesen 414, míg tavaly 402 pontot jelentett.

Bryant ezekből FG és XP segítségével 2010-ben 128, míg tavaly 126 pontot szállított. Ez két szezon alatt bizony 254 pont, amely a Falcons összes szerzett pontjának közel egyharmada (31 százaléka). Azért ez nem rossz teljesítmény egy olyan játékostól, aki nem villog, nem feltűnősködik, csak egyszerűen jön és csinálja a munkáját, minden nap, minden meccsen. Köszönjük Matt Bryant! 2012-ben is hasonlóan jó szezont szeretnénk tőled látni.

(Forrás: af)

bryant2.jpg

Amiket eddig nem tudtál róla (vagy már elfelejtetted):

  • 1975. május 29-én született, Orange-ban (Texas állam);
  • Teljes neve Steven Matt Bryant;
  • Játszott a megboldogult NFL Europe sorozatban, a Frankfurt Galaxy csapatában;
  • Miután elvégezte az egyetemet, nem draftolták és profi karrierje előtt egy zálogházban és személyi edzőként is dolgozott;
  • A mérkőzései előtti estén csokis turmixot iszik babonából;
  • A 10.5-es méretű lábára a meccseken 9-es méretű rúgócipőt húz;
  • Felesége Melissa, és két gyermekük volt (Steven és Matthew);
  • 2008. szeptember 24-én az akkor három hónapos fiuk váratlanul egy betegség következtében elhunyt;
  • Ezután Matt és Melissa létrehozott egy alapítványt (Matthew Tryson Bryant Foundation), hogy felhívják a figyelmet a fiuk halálát okozó betegségre;

(Forrás: wiki)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr114468389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása