HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.21. 16:48 deadmike

Draft tippelde - március

Ismét jelentkezik a mock monitor. A Falcons hivatalos honlapja hétről hétre összegyűjti, hogy a különböző portálokon kit is jósolnak az 55. helyen. A jelenlegi "bejelentkezésem" azonban különleges, mivel nem veszem át egy az egyben a csapat hivatalos honlapján található tippeket. Sőt, az eddig megszokott formával ellentétben teljesen máshogy közelítem meg a dolgot. Hogy miért is teszem most ezt? A snap után megtudjátok.

Üdvözölöm a kíváncsiakat. A legutóbbi mock monitor március 20-án jelent meg, vagyis azt gondolhatnánk, hogy up-to-date. Egy kevéske kutatómunka után kiderült, hogy a legtöbb felvonultatott pick még az Abe visszaigazolása előtti korszakból való, vagyis több mint egy hetes. No de akkor rátérve a tényekre, és hogy legyen ennek a hosszú bevezetésnek értelme, nézzük a mostani körben kik is jöttek szóba a Falconsnál.

Két játékos kapott kettő "szavazatot" és lett ezzel a befutó a mostani monitorban. Kezdjük először azzal, aki már nem aktuális: Cam Johnson, a Virginia egyetem defensive endjéről van szó. Mind a két helyen, ahol szóba jött az ő neve (illetve ahol másik DE került a Falcons neve mellé), az indoklás Abe hiányát hozza fel. Igen ám, de ugye mint már tudjuk, #55 visszatért sorainkba. Szóval innentől kezdve 99,99999%, hogy az Atlanta nem fog defensive end pozícióra játékos választani a saját első jogával.

Nézzük hát, hogy mik is lettek azóta az alternatívák. A walterfootball-on pont ma jelent meg a legújabb mock és máris egy meglepetéssel találjuk szembe magunkat: a Falcons az 55. választási joggal Doug Martint (RB, Boise State) választja. Érdekes húzás, mit ne mondjak. A backfield szerintem idénre rendben van, nem azt mondom, hogy világverő, de felesleges lenne már idén picket pazarolni rá. A mock indoklása szerint Turner kiégett, kukás, míg Jacquizz Rodgers jó esetben is egy 3rd down back. Snellingről egy szót sem ejtenek, de azt mondják, hogy kell a csapatnak egy új kezdő futó. Nagyon erős fejingatás a részemről.

Egy másik mock szintén Johnsont rakta korábban hozzánk, de a helyzet változott itt is: az új jelölt Josh Robinson (CB, UCF). Az indok pedig egyszerű, még pedig Grimes és Robinson mögött nem elég jó a depth és ha idáig csúszna Robinson, érdemes lenne behúzni. Érdekes meglátás, de továbbra sem támogatnám a dolgot, annyira nem fontos a CB pozíció a jelenlegi állás szerint, hogy erre "pazaroljuk" az 55. helyet.

Végezetül jöjjenek az én kis lieblingjeim, vagyis a TE játékosok. Továbbra is úgy vélem, hogy a top3 TE közül valakit csak meghagynak nekünk a 2. körre és Gonzo mögé nagyon-nagyon hasznos lenne egy fiatal tehetséges játékos. Sokkal égetőbb szükség lenne rá, mint egy CB-re vagy DE-re, akár csak ha a kispadot nézzük. Ilyen tippekből is találunk bőven a Falcons honlapján: Orson Charles, Dwayne Allen és Coby Fleener is megtalálható a listán, de kétszer csak Allen neve merül fel. Róla talán még nem is beszéltünk itt, úgyhogy itt az ideje bemutatni őt.dwayne-allen_large.jpg

Dwayne Allen a Clemson kiváló TE-je. Magas, erős, hosszú kezekkel, lapát tenyérrel. Két éven át kezdő volt az egyetemen és legutóbbi évében meg is nyerte a nemzet legjobb TE-jének címét. Idő előtt jön ki a suliból, vagyis csak junior. Amellett, hogy nagyon jók a testi adottságai, meglehetősen gyors játékosról beszélhetünk. Nagy jó route runner és egyből kezdőként is bevethető lehet. Elkapásoknál életveszélyt jelent. Személyében a méret, a gyorsaság, az atletikus képességek és az intelligencia ritka és különleges egyvelegét találjuk. De hogy ne csak fényesítsük őt, egy kis feketeleves: a futójátéknál kevés hasznát lehet venni, ugyanis nem éppen kiváló blokkoló és eléggé fura blokkolási beállása van (unorthodox stance). Messze nem olyan jó blokkoló, mint elkapó, de azért még így is átlag feletti. Azt hiszem, nem kapnék szívgörcsöt, ha az ő neve kerülne fel a Falcons által leadott draftcetlire. Mindazonáltal egy klasszikus TE (értsd: aki nagyon hasznos a futójátéknál is) talán pengébb választás lenne a csapat filozófiáját tekintve.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr914330866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása