HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.02.02. 10:29 deadmike

Szezonvégi játékos mustra – QB, RB

Folytatódik a sorozat, amelyben átnézzük, hogy csapategységenként hogyan is állunk játékosokkal. Kik maradnak, kiknek jár le a szerződése, kiket kéne/lehetne visszahozni. Mostani bejegyzésemben maradunk a támadóknál és megnézzük mi a helyzet az irányítók és a futójátékosok esetében. Az inkonzisztenciák ellenére egész jó év volt a támadók számára a 2011-es alapszakasz (a rájátszás már nagyon, de nagyon nem volt jó, sőt inkább szánalmas). Összességében a támadók a liga tíz legjobb csapata között végeztek: 10. helyet értek el a megtett yardokban és 7. helyet a szerzett pontokban. Az elmúlt holtidényben túl sok mozgás nem volt. Egyetlen említésre méltó dolog, hogy Jacquizz Rodgers-t draftoltuk, aki a szezon vége felé már egyre több lehetőséget kapott. A szezonban egy fontos sérülést is ki kell emelni: Ovie Mughelli FB dőlt ki az egész szezonra október végén, helyét Mike Cox vette át. Vele már kevésbé volt hatékony a futójátékunk. Összességében a 17. helyen végeztünk csak a ligában! A megelőző három szezonban viszont a liga elitjébe tartoztunk...valami nagyon elromlott. Ami a jelenlegi holtszezont illeti, mostani tudásom alapján csupán két szabadügynök lesz a most vizsgált játékosok közül.

Először is nézzük a fullbackeket. Mughelli az edzőtábor kezdetére várhatóan teljesen felépül a sérüléséből. Neki még jövő évre is van szerződése. Cox szerződését nem hozták nyilvánosságra, de valószínűnek tartom, hogy ő szabadon igazolható lesz.

mts.jpg

Balról jobbra: Mughelli, Turner és Snelling

A runningbackek közül Turner 2008-ban kötött szerződése a 2013-as szezon végéig él és Rodgers szerződése is 2014-ig rendben van. Az egyik legsokoldalúbb futójátékosunk, Jason Snelling tavaly szabadon igazolható volt, de sehonnan nem kapott jó ajánlatot (meg is lepődtem), így visszatért hozzánk egy újabb évre. Viszont idén megint szabadügynök státuszba kerül. Az elmúlt szezon teljesítménye alapján én a helyébe nem sok jóra számítanék. Ha a tavalyi év után nem kellett senkinek, nem hiszem, hogy idén kapkodnának érte. Azonban nagyon értékes játékosnak tartom: tud futni, blokkolni, elkapni. Amondó vagyok, hogy kössünk vele új szerződést és legyen ő az új FB. Mughelli-t ezzel pedig el tudnánk cserélni, hiszen jövőre már lejár a szerződése, ráadásul öregszik. Kaphatnánk érte egy 3. körös draftjogot, szükségünk lenne rá. Antone Smith a special teamben játszik, szintén futó. Neki úgynevezett exkluzív FA státusza lesz, vagyis elég nehéz lenne tőlünk elvinni, nem is fogják. Aláír egy minimumszerződést és jó napot.

Nézzük az irányító posztot, ami lehetőséget ad a fejvakarásra. A franchise irányítónk, Matt Ryan még az újonc szezonjában kötött szerződését tölti, amely a 2013-as szezon végén jár csak le. Nem gondolnám, hogy elcserélnénk. A következő két szezon alatt meg kell próbálni egy új szerződést kötni vele. Így, hogy még mindig nem nyert playoff meccset, kicsit jobb helyzetben van a vezetőség: nem kell egy talicska pénzt rááldozni, mivel még mindig nem bizonyított, szóval én a helyükben minél hamarabb odaültetném a tárgyalóasztalhoz.

wrr.JPG

Pillanatkép a 2011-es edzőtáborból: az előtérben Wilson, mögötte Ryan és Redman

Az irányítók cseréit tekintve vannak inkább "bajok". Chris Redman, aki ötödik szezonját tölti nálunk és kb a hátsókertben többet játszik, mint tétmeccsen, szabadon igazolható lesz. Ismeri a szisztémát, fillérekért meg lehetne tartani. Úgy vélem, hogy az ő helyzetét az fogja eldönteni, hogy mekkora pénzösszeg marad a fizetési sapkából, mikor már nagyjából kész a keret. Ha lesz még lehetőségünk, talán igazolhatnánk helyette egy rendes veteránt, aki segíti Ryan-t a fejlődésben. Ezt már egy korábbi posztban ki is fejtettem. Ha kevés pénzügyi mozgástér marad, akkor jó lesz Redman. A 3. számú irányítónk John Parker Wilson szerződése nem nyilvános. Annyi biztos, hogy nem zavar sok vizet, hiszen a szezon nagy részét a gyakorlócsapatnál (practice squad) töltötte.

Összefoglalva tehát a főbb észrevételeim dióhéjban: Mughelli-t cseréljük el, Snelling kapjon új szerződést és legyen ő a FB, Redman-nek kabát és mehet, helyette pedig jöhetne egy veterán (talán McNabb?).

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr164050232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása