HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.05.03. 17:10 deadmike

A Falcons Draft osztályzata

c-plus.gifBár az nfl.com hivatalosan holnap közzéteszi a saját (vagyis a szakértőinek) véleményét a csapatunk drafton nyújtott teljesítményéről, én úgy gondoltam, hogy kicsit elébe szaladok a dolgoknak és meglátjuk, hogy jól látom-e a helyzetet. A bejegyzésben, a "hivatalos" formátumhoz hasonlóan a csapat kap egy teljes osztályzatot a draft class-ra és kiemelem a legjobb, a megkérdőjelezhető és az "alvóügynök" a.k.a. sleeper kiválasztást. Holnap pedig leközlöm az amerikai szakértők álláspontját is.

Összességében én úgy vélem, hogy a Falcons egészen tűrhetően draftolt. Dimitroffék egy jó közepes brigádot szereztek a csapatnak. A draft 3. körében letradeltünk pár helyet és szereztünk ezzel egy újabb picket, egy 5. köröset, amivel egy egészen érdekes játékost húztunk. Az egyik nagy kérdés a támadófal összetétele a jelenlegi holtszezonban, amelyet az idei drafton két pickkel is erősíteni kívántak. Másik két szükségposztra (LB, TE) azonban nem érkezett senki, még  a hátsóbb körökben sem. A 3. körben pedig még nagyon jó tight endet lehetett volna megcsípni, de nyilvánvalóan nem ez volt a vezetők célja. A safety pozíció volt még kérdéses, de oda szereztünk egy embert, bővült a kispad mélysége.

Mindent egybevéve én úgy gondolom, hogy az Atlanta Falcons 2012-es draftjának osztályzata: C+

A legjobb pick: Peter Konz, C, Wisconsin (2. kör, 55. pick összesítve).

Meglepő módon az elemzők által az idei draft legjobb centerének kikiáltott játékosa egészen a 2. kör végéig csúszott. Instant erősítést jelent a tavaly gyengén muzsikáló támadófalnak. A Wisconsin falemberei általában a legjobban képzettek egyetemi szinten és mobilisak (mármint több helyen bevethetőek). Konz így tud játszani guard pozícióban is. Már az első meccstől kezdő lehet RG-ként és jövőre átveheti a veterán McClure helyét centerben. Az elérhető legjobb játékost hoztuk el ezzel a cetlivel.

A kérdéses pick: Lamar Holmes, OT, Southern Miss (3. kör, 91. pick összesítve).

A Ravens csapatával történő csere után lejjebb csúsztunk a 3. körben, de még mindig lett volna esélyünk egy kiváló tight end, esetleg linebacker elhozatalára. Dimitroffék azonban inkább a falat erősítették. Szóval egyik szempontból támadható, míg másikból védhető a döntés. Viszont talán jobb falemberek is voltak még bent ekkor. Ami Holmes mellett szólhatott, hogy világ életében LT-t játszott, ami a Falcons leggyengébb pontja volt tavaly. A srác erős, magas, igazi horgony lehet. A figyelmet azonban csak a draft előtti hetekben hívta fel magára. Sokkal későbbi picknek gondolták a szakértők. Meglátjuk, beválik-e az NFL szintjén is, meccskörülmények között.

Az "alvóügynök" pick: Jonathan Massaquoi, DE, Troy (5. kör, 164. pick összesítve).

A vérbeli pass rusher legutóbbi szezonja az egyetemen nem sikerült túl jóra, aminek a draft pozíciója látta kárát. Ráadásul egy évvel hamarabb jött ki az egyetemről. 2010-ben viszont egészen kiváló teljesítményt nyújtott. Bár nincsenek kezdő skilljei, de szituációs játékokban nagyot alakíthat és akár egy tartalékostól meglepően produktív szezont zárhat. Jövőre pedig Abraham helyét átveheti a kezdőben. Gyors, erőszakos, igazi irányítók-réme játékos. Megfelelő edzői odafigyeléssel All-Pro is lehet belőle.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr324486607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása