HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.05.01. 15:49 deadmike

Nincs gond a fizetési plafonnal

money.jpgA Falcons csapata Asante Samuel leigazolását követően meghaladta a fizetési sapkát úgy nagyjából 1 millió dollárral. Ez múlt hét szerdán történt. A tegnapi nappal azonban az atlantai franchise már 4 068 441 dollárral volt a plafon alatt. Hogy ez hogyan lehetséges? A snap után megtudjátok.

Az ESPN értesülései szerint a liga nagyjából 4–5 3 millió dollár körüli értékkel megemelte a Falconsra vonatkozó fizetési sapkát, úgymond hitelt biztosított a számunkra (salary-cap credit). A kapott könnyítés Michael Vicknek köszönhető, ugyanis a játékos rendkívüli összeggel tartozik a csapatnak. 2007-ben, a lecsukásakor csődöt jelentett a játékos és a Falcons azóta sem látott semmit abból az összegből amelyet vissza kellett volna fizetnie (az aláírási pénzét kellett volna megtérítenie a klubnak egyébként). Ha úgy tetszik, a Falcons akkor hitelezett Vicknek 7,5 millió dollárt (vagyis nem kérte rögtön vissza pénzt), hogy másoknak ki tudja fizetni tartozását.

A bajt tovább tetézte, hogy Vick lecsukásával ő még a rosteren maradt, így a csapat önhibáján kívül papíron fizette Vicket, vagyis a fizetési sapkába bele tartozott az ő fizetése is. 2009 áprilisában azonban Vick és a Falcons megegyeztek, hogy hogyan is kárpótolhatná a játékos az egykori kenyéradóját. A megállapodás formája a ligával egyetértésben, hogy a Falcons plusz mozgásteret kap a fizetések terén, amíg Vick le nem tudja ilyen módon a tartozását. Azonban ennek mértéke és kiosztása (hogy melyik szezonra mennyit ad, ha ad a liga) egyedi elbírálástól függ. A liga éppen a minap hagyta jóvá idén ezt a salary-cap hitelt, tekintettel a Falcons mostani szűkös anyagi lehetőségeire. (A PFT írása szerint már márciusban megkaptuk ezt a "hitelt", szóval eléggé ködös a sztori.)

Atlantában a holtszezon alatt a legtöbb lejáró szerződésű kulcsjátékosunkkal sikerült új szerződést kötni, most nem sorolnám fel őket, tudjuk kikről van szó. Leigazoltuk továbbá Tatuput és Manuwait. Emellett Grimes megkapta a franchise tendert, ami újabb 10,3 milliójába fájt a franchisenak.

A szűkös mozgástér a plafon alatt sarkallhatta arra a vezetőket, hogy draftolják a Wisconsin fullbackjét, Bradie Ewingot az ötödik körben. Ovie Mughelli fizetése idén 3,7 milliót tesz ki és ez eléggé sok egy olyan játékosnak, aki a játékok alig 20 százalékában lép csak pályára. Ehhez tegyük még hozzá az életkorát és azt, hogy egy komoly sérülésből fog visszatérni.

A fizetési gondok megoldásához eléggé komolyan kellett lavíroznia tehát a vezetőségnek. Ahhoz, hogy minden, amit eddig láttunk, lehetővé váljon, többek között átalakították Dunta Robinson, Justin Blalock szerződéseit is. Mindezeknek köszönhetően múlt hét szerdán, az Asante ügylet előtt a csapatnak 2,6 millió dollár volt a pénzügyi mozgástere. Samuel megszerzését követően már 1 millió mínuszban voltunk, azonban a liga által adott könnyítés nyomán jelenleg 4 millió dollár a mozgásterünk. Ez bőven elég lesz arra, hogy az újoncok megkaphassák a szerződésüket. Ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy Mughelli minden számítás szerint elhagyja a csapatot, újabb közel 4 millió dollárral bővül a hely a plafon alatt. Szóval a záró mondat: semmi gond a fizetési plafonnal, bőven van még lehetőségünk költeni.

(Forrás: ajc)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr404482456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása