HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.30. 11:12 deadmike

Draft tippelde - március

Március vége felé közeledve itt az ideje egy újabb mock monitornak, ebben a hónapban utoljára. Egyre inkább közeledik a játékosbörze, lassan tisztul a kép a szabadügynökök érkezésével/távozásával. Lassacskán elmondható, hogy reális kép kezd kialakulni a tippeléseknél. De ez idén az Atlantával kapcsolatos választásokra nem vonatkozik. Az 55. helyre ugyanis lehetetlenség tippelni, vagyis az nem az, csak éppen eltalálni, hogy valóban kire fog esni a csapat választása. Nézzük hát, hogy hogyan is néz ki jelenleg a mock monitor.

A Falcons honlapján fellelhető legutóbbi gyűjtés (március 27.-i állapot) ebben a hónapban először egyértelmű eredményt mutat. Az összegyűjtött 12 tippből 3 esetben is Dwayne Allen, a Clemson tight endje került a Falconshoz az 55. kiválasztási joggal. Más tight end most nem is került fel a listára. Allen ezzel a győztes a március végi tippeldében. Külön érdekesség, hogy immáron feltűnt két running back is a listán. Erről már korábban kifejtettem a véleményemet. Szerintem ordas nagy hülyeség lenne futójátékost húzni a jelenlegi felállás szerint. Az egyik személyes kedvencem, "Tru" Johnson cornerback is még a listán van, de ha és amennyiben a Falcons megtartja az 55. választási jogot, szerintem TE pozícióba fog játékos hozni. Egyébként nincs is más játékos jelenleg, akinek a neve kétszer szerepelne a listán.

A depth chartra vonatkozó bejegyzésben már említettem, hogy safety tekintetében eléggé gyatrán állunk és a fórumon beszélgettünk is róla, hogy vajon érdemes lenne-e erre a pozícióra választani. Felmerült, hogy az idei osztály eléggé gyenge felhozatalt biztosít ebben a pozícióban. Nos, egy kiemelkedő játékos azért akad, de talán kettő is.

Az első Mark Barron, az Alabama strong safetyje. Ő az NFL Combine hivatalos értékelése szerint 91,7-es osztályzatot kapott és ezzel simán első körös. A WalterFootball (kedvenc mockom) őt a New Englandhez rakja a 31. helyen. Így ő biztos, hogy nem fog lecsúszni hozzánk. Szintén egész jó véleménnyel vannak az elemzők a Notre Dame FS-éről, Harrison Smithről. Ő 84,5-es osztályzattal büszkélkedik és ezzel akár még a második körig is lecsúszhat. Főleg, hogy a safetyk kevésbé népszerűek az első körben. A WalterFootball őt a Chargershez tippeli a 49. helyen. Szóval nem nagy az esélye annak, hogy lecsússzon hozzánk, de azért lehetőség.

A fontos kérdés azonban az, hogy kell-e nekünk annyira egy safety, hogy az 55. kiválasztással vigyünk egyet. Én úgy gondolom, hogy nem. A fent említett két játékos után van egy kisebb szakadék. Olyan játékost, aki tehetséges, de még kell rajta dolgozni, a hátsóbb körökben is tudunk szerezni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr94349785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása