HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.02.22. 20:24 deadmike

A Falcons offseason döntései

Az ajc írója, Mark Bradley megint egy zseniális írással jelentkezett, amit muszáj megosztanom veletek. (Lassan ő lesz a kedvenc szakíróm, de komolyan.) Az alábbiakban az ő tollával fogok ékeskedni. Amit most olvashattok, nem más, mint féligazságokból felépített találgatás sorozat azzal kapcsolatban, hogy mit fog vagy éppen nem fog tenni a mostani holtszezonban az Atlanta vezetősége. Részletek a snap után.

Megtartják Sam Bakert

A Pro Football Focus Bakert a tavalyi szezon második legrosszabb tacklejeként rangsorolta, de nem mindig volt ő ekkora szerencsétlenség. Idén egy sor dolog balul sült el számára, ahhoz hogy kiválót, de legalábbis átlagosat tudjon nyújtani az offense fal legfontosabb pontján. Ennek pedig csak egy része a folyton visszatérő hátsérülése. A Falcons korábbi offense fal edzője, Paul Boudreau elveszítette a bizalmát iránta, padoztatta. Jövőre új edzővel vágunk neki: Pat Hill alatt újra felépítheti magát és újra sínre teheti a karrierjét Baker.

Pat Hill komoly változásokat hozhat

Nem csak Baker, de a többi falember is profitálhat az edzőváltásból. Hill 1996 óta nem dolgozott az NFL-ben, de amit a Fresno State Egyetem vezetőedzőjeként csinált, az az attitűd (bárkivel, bármikor, bárhol) egyértelműen bizakodásra ad okot. Komolyan feltüzelheti ezt a támadófalat és újra harapni fognak. Mint ismeretes, ez eléggé hiányzott az elmúlt szezonban. Akár azt is mondhatnám, hogy pudingok voltak: három hírhedt 4. és 1 esetében is csődöt mondtak. Kvázi új igazolásként pedig ott lesz Mike Johnson, a 142 kilós, egykori Alabama tackle, akit a 2010-es draft 3. körében szereztünk. Ő sem találta a hangot a korábbi edzővel, szóval akár újra felfedezhetjük őt is.

Nem fognak feltradelni az 1. körbe

A csapból is ez folyik: Julio Jones – 5 draft pick – 2012-ben 0 elsőkörös választási jog. Dimitroff idén nem fog ilyen manőverekbe belefogni. Hátradől a front office és meglátja mi lesz, hagyják hogy történjenek a dolgok. Persze, ha esetleg az Indy bejelentkezne, hogy odaadja az 1/1 jogot Turnerért cserébe, nem habozna... de ne legyünk hülyék, ez nem fog megtörténni.

Megtartják Michael Turnert

A legjobb esetben Turnerben van még egy remek, min. 1000 yardos szezon. Bár a logika azt diktálná, hogy inkább egy évvel hamarabb (túl korán) cserélj el valakit, mint egy évvel később (túl későn). De egy 30 éves RB esetén mit várhatnának cserében? Egy 1000 yardos futót elszórakoznának egy 5. körös pickért? Inkább megtartják és kiderül, mire lesz képes az újrahangolt offensive line mögött és az új offensive coordinatorral, akiről tudjuk (mert nyilatkozta), hogy sok-sok screen passzt fog hívni. Turner még bőven a csapat hasznára lehet.

Nem fognak zokogni, ha Lofton elmegy

A középső linebackerünk immáron 3 éve kőkemény tagja és kezdőjátékosa az Atlanta védelmének, de az is bebizonyosodott már, hogy a passzjáték ellen nem igazán használható. Felmerül hát a kérdés: Kifizetnél évi 8 millát egy két-downos linebackernek? Egy ennél alacsonyabb, reális áron nincs az az isten, hogy ne igazolnák vissza. Ha azonban úgy alakul, hogy távozik, már ott toporog mögötte Akeem Dent, a Georgia Egyetem produktuma, akit a tavalyi draft 3. körében szereztünk. Lesz egy egész szezonja bizonyítani a védelem közepén. (Én itt megjegyezném, hogy Loftonnal azonban egy igazi vezért, a védelem vezérét veszítenénk el és ez érzékenyebb lehet, mint sokan gondolnánk.)

Grimes franchise játékos lesz

A kezdő cornerünk lehet az a leendő szabadügynök idén, aki a Falconstól megkapja a franchise taget, így újabb egy évig nálunk lehet. Bár ezért meglehetősen magas árat kell fizetnünk, szó szerint és a többi védekező kulcsjátékosokhoz – Lofton, Abraham, DeCoud – viszonyítva, de a CB az a pozíció, amire nem sajnálhatja a vezetőség a pénzt, ez a csapat legsebezhetőbb pozíciója (greatest need). DeCoud esetében pedig könnyebb lesz hosszútávú szerződést kötni.

Nem fognak vagyonokat költeni Abrahamre

A tavalyi szezon 33 atlantai sackjéből 9,5 Abraham nevéhez fűződik. De májusban már 34 éves lesz és eléggé sérülékeny. Eléggé félelmetes belegondolni, hogy egy olyan csapat/védelem, aki képtelen folyamatos nyomás alatt tartani az ellenfél irányítóját, elveszíti a legjobb pass rusherjét. De ne felejtsük Mike Nolan szavait: "Inkább legyen 10 játékosom, akik egyenként 4 sacket hoznak, mint 4, akik 10-10-t."

Nem jön Hines Ward

Ward egy igazi csapatvezér, akinek a Falcons hasznát vehetné az öltözőben. Atlantától 9 mérföldre nőtt fel és a Georgia Egyetemre járt, itt van tehát a kapcsolat. Vélhetően a Pittsburgh útilaput köt a talpára, de hiába az öltöző és a kötődés, a pályán már nem igazán tudna odaférni a moslékos tálhoz. Jövő hónapban tölti a 36-ot és olyan pozícióban játszik, aminek a sebesség a kvintesszenciája. Remek játékos... volt.

"Felpörgetett" és "robbanékony" helyett inkább a "vakmerő" lesz a hívószó

Az új-NFL-ben (gondolom ez az egyre inkább passz orientált, sőt big playekre építő ligára utalhat) egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a 10. helyen rangsorolt offense a 27. helyen rangsorolt defense ellen játszik és nem ad el/szerez labdát, nem rúg mezőnygólt, de még pontot sem szerez. Pedig pont ez történt meg a Giants elleni playoff lebőgés során és minderre csak egy magyarázat létezik: beszariként játszottak.

Ne, ne Mike Smithre gondoljunk – ő nekiment két 4. és 1-nek –, de az üzenete valahogy "nem jött át". Matt Ryan 41 passzt dobott hasztalan és mégis hogy a francba lehet az, hogy az új-NFL-ben egy nagyágyúnak gondolt QB súlytalan marad?? Dirk Koetter, az új offense coordinator képes lehet arra, hogy felrázza Ryan-t. (Aki egyébként nem volt mindig ilyen kockázatkerülő: 19 interceptiont dobott 14 meccsen a Boston Egyetemen végzőseként.)

Ha inspirációt keresnénk, nem kell sokat kutakodni, egyszerűen csak az ősellenségre kell fordítani a tekintetünket. 12 Saint-Falcons meccs során Drew Brees 11-szer adta el a labdát a levegőben, ami eléggé nagy szám. De a Saints 10 meccsen győzedelmeskedett felettünk. A Falconsnál minden megvan, hogy ezt a félénk attitűdöt feloldhassák (hiszen rendkívüli tehetségekkel van teletömve), amely folyamat az irányítóval kell, hogy kezdődjön (de úgy is mondhatnánk, hogy ő az alfa és az omega). Itt az ideje, hogy Matty Ice átalakuljon, és ő legyen Matty Fire.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr884174601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása