HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.02.20. 20:49 deadmike

Szezonvégi játékos mustra – WR, TE

Folytatom a réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, ja, ez nem az. Bocs, elkalandoztam, szóval egyszer volt, hol nem volt, volt egy elkezdett bejegyzés sorozat, amiben a Falcons játékosállományát cincáljuk darabokra pozíció szerint. Elérkezett a 3. rész ideje, amikor az elkapókat és tight endeket vesszük górcső alá és egy kicsit szezont is elemzünk.

A csapat támadósora komoly veszteségeket szenvedhet el a holtszezonban a lejáró szerződések miatt. Pedig megint felszálló ágban volt a passzjátékunk (vagy valami hasonló). A tavalyi 223 passzolt yard/meccs mutató a 15. helyre volt elég, míg idén a 262 yds/meccs a 8. helyre emelt minket. A Falcons levegőben szerzett 29 td-je 2011-ben a liga hatodik legjobb helyét jelentette ebben a mutatóban.

Az aktív rosterből egyedüli tight endként Tony Gonzalez visszatérése biztos a következő szezonra, mivel január 1-én egy évvel meghosszabbította a szerződését. Gonzo cseréje, Michael Palmer exkluzív FA lesz (EFA). Az ilyen csúnyaság azt jelenti, hogy a játékosnak csak 2 év NFL-béli tapasztalata van, mikor lejár a szerződése. A Falconsnak ebben az esetben lehetősége van Palmer számára egy hároméves játékosokra vonatkozó minimum fizetést felajánlani, amit Palmer vagy elfogad, vagy kihagyja a szezont (vagy elcseréljük). A harmadik a sorban Reggie Kelly, a 34 éves veterán, akinek szintén lejár a szerződése és szabadon igazolható lesz. Summa summarum: nem kérdés, hogy vagy a drafton vagy a játékospiacon be kell szerezni egy TE-t. Ezt az állapotot elnézve, valóban nem lenne ördögtől való ötlet a második körben erre a pozícióra játékost draftolni. Ráadásul, ha belenyúlunk a tutiba, akkor hosszú évekre meg van oldva ez a pozíció is. Ráadásul Gonzo mögé nagyobb kaliberű TE-t felesleges lenne idén a szabadon igazolhatók között keresni drága pénzért.

jones_white.jpgA két jó barát a padot koptatja: Jones és White

Áttérve az elkapókra, a két kezdőnk, Roddy White és Julio Jones szerződései csak sokára, 2014-es szezon után járnak le, így velük nincsen gond. Gond viszont akad a depth chart soron következő kettősével: Eric Weems és Harry Douglas. Mindketten szabadon igazolhatóak lesznek március 13.-ától. Douglas a csapat 3. számú elkapója; 2008-as draftoltunk általában a slotból indul. Weems leginkább visszahordóként kapott szerepet és a speciális egység kulcsjátékosa lett. Bár személy szerint egy sokkal dinamikusabb visszahordót is el tudnék képzelni. Érdemes még megemlíteni Kerry Meiert, a 2010-es 5. körben választott WR-t, akinek a szerződése 2013-ban jár le, de ő is sokat volt sérült, úgyhogy nem igazán tudjuk mire képes, de a helye ott lesz az edzőtáborban. Douglast mindenképpen visszahoznám, mert tehetséges, gyors, csak kérdés, hogy két ilyen jó elkapó mellett hajlandó-e epizodistaként és "kevés" pénzért maradni. Nem lepődnék meg, ha a draft későbbi köreiben WR is kerülne a kosárba. Viszont a visszahordók esetében, biztos lehetne találni olyan elkapót vagy cornert, aki PR/KR pozíciót remekül betöltené, szóval Weems után nem sírnék.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr54149526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása