HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.04.07. 09:30 deadmike

Draft szükségletek

Az NFL.com végre elkészítette az NFC South csapatainak, így az Atlanta Falconsnak a draft szükségleteit (draft needs). A draft előtt megszokott elemzésben általában öt pozíciót szoktak kiemelni az elemzők, amelyek mindenképpen fejlesztésre szorulnának a játékosbörze segítségével. Nagy meglepetést nem okoz a mostani elemzés. Ugyanazokat a pozíciókat látják problémásnak a tengerentúli szakértők, mint mi, szurkolók.

Szükségposztok: LB, OL, TE, CB, WR

Ugye? Mondtam, hogy nem lesz semmi meglepetés. Kezdjük a falemberrel, elsősorban pedig a left tackle pozícióval. Sam Baker egyrészt hatalmas csalódás, másrészt pedig a következő szezon után lejár a szerződése. Ezt figyelembe véve nem lenne meglepő húzás, ha a Falcons a top pickjével erre a pozícióra szerezne valakit. A legutóbbi mockok is tartalmaznak ilyen tippeket (de mock monitor elemzés is lesz pár napon belül, szóval erről bővebben akkor).

Tony Gonzalez fiatalabb már nem lesz, és ha hinni lehet neki, jövőre szögre akasztja a csukát és a kesztyűt. Nem is akarom túlmagyarázni a dolgot, sokszor leírtam már, mindenképp kéne TE. Az meg már a vezetőségen múlik, hogy egy kész játékost hozna vagy egy kikupálandó, ugyanakkor tehetséges újoncot. Elkapó pozícióban hatalmas lyukak nincsenek, hisz a top3 elkapó megvan. Viszont egy-egy sérülés esetén már rövid lehet a kispad. Nem fog minket meglepni egy ilyen újonc sem és én még hozzátenném, hogy valaki olyanra számítok, aki visszahordani is tud.

A csapat idei legnagyobb vérveszteségét (papíron legalábbis) a linebacker sor könyvelte el. Jelenleg Dent (aki még nem bizonyított) és Tatupu (aki egy éves kihagyás után tér vissza a pályára) pályáznak a középső LB posztra. Szélső LB-k közül Nicholast érzem gyengének és a depth hagy kívánni valót maga után. Ugyanez a helyzet a cornerek esetében is. A pad gyakorlatilag üres (jó-jó, ez így kicsit csücskös megfogalmazás), Grimes még nem írt alá semmit. Ezt kiegészítve én még a safety pozíciót is gondnak tartom, bár itt is inkább depth problémák vannak. Szóval a hivatalos elemzést annyiban módosítanám, hogy CB helyett DB-re változtatnám a szükségletet, jelezve ezzel, hogy safetyben is adódnak problémák. Ide akár kezdő kaliberű zöldfülű is várható.

(Forrás: NFL.com)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr434369127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása