HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.13. 14:08 deadmike

Vihar előtti csend

Eddig nem sok minden történt a mai napon, minden front office lázasan készülődik az új év kezdetére, a játékospiac megnyitására. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már az első 24 órában záporozni fognak az infók a különböző játékosokról, csapatlátogatásokról és igazolásokról. Hogy ebből mennyiben fog szerepelni hőn szeretett csapatunk? Nos, ezt elég nehéz megmondani. Tekintve, hogy viszonylag kevés a hely a sapka alatt (bár a szabadon igazolhatóvá váló játékosok távoztával nő a rés) sok mozgásra nem számíthatunk. Én legalábbis nem számítok, éljen a blog, éljen a szubjektivitás. Hiszen vélhetően még így is a liga alsó negyedében toporgunk majd az elkölthető pénzt illetően. Pedig munka, na munka az lenne bőven, vagyis erősíteni való. Saját gondolatok a snap után.

Azt persze ne vegyük készpénznek, hogy aki eddig nem írt alá hozzánk, mármint régi Falcon, nem is fog visszatérni. Emlékezzünk csak Snelling tavalyi esetére. Körbenézett a piacon, a kutya nem foglalkozott vele, de legalábbis rájött, hogy kissé irreálisak voltak a fizetéssel kapcsolatos elképzelései, majd az atlantai front office jó áron vissza is igazolta őt. Szóval az olyan játékosok, mint Weems, Douglas, Zelenka vagy a két backup qb jó eséllyel visszatér Atlantába, miután rájöttek, hogy máshol sem igazán fognak nagy zsét szakítani vagy egyáltalán munkát találni.

Ez a megállapítás már nem állja meg a helyét Abraham, de főleg Lofton esetében. Utóbbira valószínűleg nagy lesz a kereslet, hiszen a legjobb szabadon igazolható MLB lesz. Abraham meg a 12 millás igényével kérdés, hogy mire megy majd. Olyan csapatoknál el tudom képzelni, ahol egy lapra tesznek fel mindent az új szezonban, de lehet, hogy kap egy-két pofont és rájön, hogy fele annyiért tud csak aláírni és akkor már bepróbálkozhat a Falcons is.

Mindenesetre, ma amerikai keleti idő szerint 16:00-kor kezdődik az új szezon és a szerződéssel nem rendelkező játékosok papíron távoznak a csapattól. Jelen állás szerint az alábbi posztokon várható új vagy éppen régi-új igazolás:

  • QB – mindkét csereirányítónk szerződés nélkül marad, így a csapat rosterén egy szem irányító fog árválkodni, nem lennék meglepve, ha előbb-utóbb Redman és JPW is megkapná az új szerződését
  • WR – ahogyan fentebb írtam, papíron itt is ketten távoznak, úgyhogy elkapóra mindenképp szüksége lesz az Atlantának; valamelyikük azért vélhetően visszaigazol (Ted Ginn Jr.-t nem tartanám rossz megoldásnak, ő lehetne visszahordó is)
  • OL – egy center elkélne, bár Hawley még van, de fene tudja, azért egy Myers-nek tudnék örülni vagy McClure visszatérésének bagóért
  • DE – szerintem egy Williams kaliberű játékosra nincs pénze a csapatnak, de egy olcsóbb, ám tapasztalt ember szóba jöhet (Castillo, Carriker pl.)
  • CB – többen is távoznak, Grimes visszatérése kérdéses, de vagy ő, vagy a helyére egy kezdő corner szerintem jönni fog

A fent említett posztok csak azok, amelyek esetében a meglátásaim szerint a profik közül hozunk valakit, vagy a régiek közül visszaigazolunk játékost. Az alábbi posztokra várok a draftról játékosokat:

  • TE – Gonzalez mögé kell egy ifjú titán, ez nem kérdés
  • OL – muszáj leszünk hosszabbítani a kispadot
  • LB – Tatupu érkezésével nagy név már nem várható, de a rotáció fenntartása miatt jöhet egy rookie
  • CB – itt Grimestól függ minden, ha ő visszajön, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy azért még a hátsóbb régiókban egy zöldfülűt behúzzon a Falcons; elképzelhető egy KR/PR-ként szolgáló corner
  • WR – szintén egy KR/PR-ként szolgáló elkapó jöhet a hátsóbb körökben

Nagyjából ezek a gondolataim így a játékospiac megnyitása előtt. Szerencsére nekünk nincs más dolgunk, mint hátradőlni a karosszékben, néha frissíteni a különböző hírforrások weboldalait és várni, hogy ki jön, ki megy, ki marad és persze szentségelni, ha éppen valami nem tetszik.

Innentől pedig tiétek a szó, alkossatok véleményt vagy itt a kommentek között vagy a bowl.hu Falcons csapatfórumán.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr134314111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása