HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.02.20. 20:08 deadmike

Érdekes draft elé néz a Falcons

Végre egy kis üdítő változatosság, ugyanis most nem a franchise tagről lesz szó, lehet örvendezni. A mostani bejegyzés egy kicsit eljátszadozik a gondolattal, hogy: mi van ha? Az ajc segítségével megnézzük mire mehetünk a második körös választásunkkal annak függvényében, hogyan is alakul nálunk a távozó/érkező játékosok idei listája és mint mindig, belekontárkodom én is a saját gondolataimmal.

Mint ismeretes, tavaly súlyos (hogy mennyire súlyos, kiderül az új szezonban) árat fizettünk Julio Jones-ért. Ennek következtében a 2012-es drafton se első, se negyedik körben nem választhatunk (egyelőre, hiszen ne felejtsük el, még lehet tradelni, illetve ott vannak a kompenzációs pickek). Szóval a Falcons vezetősége április 26-án, amikor az első körös kiválasztást rendezik, ülhet a drága bőrfoteljében pizzát majszolgatva, sört kortyolgatva és húzogathatja kifele a neveket a draft boardon.

Azért kétségünk ne legyen, nem a sör fog folyni 26-án, hanem irtózatosan nagy agyalás és kapkodás. Éjszakába, sőt, reggelbe nyúlóan nézegetik majd, hogy a kiszemeltjeink közül kit halásztak el ellenfeleink. De van egy másik fontos tényező is, ami befolyásolja az "akarom listát" avagy a draft boardot. Ez pedig nem más, mint a lejárt szerződésű játékosok vándorlása. Példának okáért, ha a free agency alatt sikerülne megerősíteni egy-két emberrel a támadófalat, akkor lehet más irányban kutakodni a draft során.

Ha elveszítünk egy vagy két játékost – Lofton, Grimes és/vagy Abraham – akkor megint egészen máshogy fog kinézni az a nevekkel teleírt fehér tábla. Álmodozzunk kicsit: FA alatt szerzünk falembert, pipa; megtartjuk az előbb emlegetett hármast, pipa; akkor valami egészen kiváló lehetőségünk van a támadósor további erősítésére, például tight end... bilibe lóg a kezünk, pipa. Mondjuk azt már láthattuk, hogy a legtöbb mock draft tight endet jósol az 55. helyre. Oké, lehet, de hogy az előbbi csodaszámba menő forgatókönyv nem lesz meg, arra a nyakamat teszem.

A kedvenc elemzőm, Mike Mayock szerint az idei játékosbörze legjobb TE-je, Orson Charles valahol a második kör legelején fog elkelni, így a top 3 többi tagja, Coby Fleener és Dwayne Allen lehet realitás. Ha CB-ben gondolkozunk, akkor még akár szerencsénk is lehet, hiszen az "ő esetükben általában a sebesség a döntő" – mondja Mayock. Vagyis, ha az egyik kiváló CB jelölt bal lábbal kel fel, nem hívja fel reggel az anyja, megharapja az alvós macija stb. és lassú lesz a Combine-on, jó sokat hátra csúszhat. Így megeshet, hogy az 55. helyen egy remek cornert találunk. Az egyik ilyen lehet Trumaine Johnson a Montana Egyetemről. Hogy ő miért is érdekes? Mert Dimitroff már két játékost is draftolt erről, az NCAA körökben kicsi egyetemről: Biermann és Schillinger. "Tru" egy igazi vaddisznó, cornerektől szokatlan 190 magas és 95 kg. Jó lenne végre egy drabálisabb CB a törpe (Grimes) helyett.

Bónuszként pedig egy videó "Tru"-ról és uraim, a bónusz bónusza pedig a furcsa szemöldökű, mindenre rácsodálkozom ábrázatú szőkeség... (azért nem rugdalnám ki az ágyamból).

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr584149049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása