HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.04.27. 13:18 deadmike

Samuel a Falconsé

Nagy sajnálatomra, csak most jutottam el idáig, mármint, hogy megírjam a bejegyzést. Mint már mindannyian tudjátok, Asante Samuel immáron az Atlanta csapatának játékosa. A snap után jöjjenek a részletek, amiket innen-onnan szemezgettem össze. Egy szó mint száz, szerintem nagyon jó boltot csinált a vezetőség, bravo Dimitroff!

Két nappal ezelőtt robbant a hír, hogy az Eagles és a Falcons egyezségre jutott Asante Samuel játékjogával kapcsolatban. Az atlantai franchise nem hozta nyilvánosságra, hogy mi volt ennek az ára. Az Eagles már nem volt ennyire szűkszavú: az Atlanta 7/22-es pickjét kapták meg Samuelért cserébe. Ha úgy vesszük, a Philadelphia még ezzel a 7. körös joggal is jól járt. Hiszen, ha nem sikerült volna elcserélni, akkor mindenképp szélnek eresztették volna.

A Falcons pedig nem is lehetne ennél boldogabb az árat illetően. Mike Smith ezt nyilatkozta az ügyletről: "Ezzel csak jól jár a csapat. Asante Samuel remek játékos és ilyenekből soha nem lehet elég a csapatodban. A játék mostanában egyre inkább passzorientált és szükséged van a megfelelő játékosokra, hogy semlegesítsd a passzjátékot."

asante-falcons.jpgÍgy lesz a Sasból Sólyom. Most már csapattársakként üdvözölhetik egymást.

Akár úgy is tekinthetünk erre a cserére, mint egy szabadügynök szerződtetésére. Igen, egy 7. körös picket azért adtunk érte, dehát az jóval kevesebbet ér, mint Samu. A nehéz ügy az volt, hogy sikerüljön megegyezni a csapatnak és a játékosnak az új szerződésről. De mint kiderült, ez sem volt akadály. Samu nem sokat akadékoskodott, aminek az oka egyszerű: Atlantában akar játszani.

"Számomra nem volt nagy ügy a szerződés módosítása" – nyilatkozta az új Falcon. "Az ügynököm ült le a tárgyalóasztalhoz, ő kötötte a kontraktust. Persze átnéztük együtt a számokat. A Falcons csapatában akartam folytatni és ő (az ügynököm) lehetővé tette ezt."

"Tudom, hogy a Falcons már most is egy kiváló csapat, remek edzőkkel, taktikával és tele tehetséggel. Szeretném én is beletenni azt a közösbe, ami segíthet elérni az áhított célt. Tudjátok mire gondolok. Biztos vagyok benne, hogy nagy durranás lesz." – nyilatkozta Asante.

Annak ellenére is boldog tehát, hogy jóval kevesebbet fog keresni, mint azt az eredeti szerződése diktálta volna. Az első hírek három évre szóló 18,5 milliós összegről szóltak. Azóta azonban kiderült, hogy ennél még kedvezőbb a helyzet.

2012-ben 4,375 millió dollárt fog keresni, ez garantált összeg. Jövőre a 3 milliós alapfizetése mellé jön 1,675 millió bónusz formájában. Szerződésének utolsó évében 3,5 milliós fizetését 1,625 milliós bónusz egészíti ki. Emellett a szerződésbe egyéb (nem roster jellegű) bónuszok is be vannak építve. Erről hivatalos információ nincs, de olyanokról lehet szó, mint ligaelső interceptionök tekintetében vagy All-Pro játékos. Az ilyen módon megszerezhető összeg 4 millió dollár.

Az alapfizetése tehát durván 12 millió, ez nagyon jó bolt volt. A következő két évre szóló roster bónuszok úgy vannak meghatározva, hogy azokat még az FA piac nyitása előtt kell kifizetni, vagyis az előtt kell dönteni a vezetőségnek az esetleges kirúgásáról. Reméljük erre nem kerül sor a majdan nyújtott jó teljesítménye miatt.

Jacquizz Rodgers azt üzente... A szurkolók a csere hivatalossá válását követően egyből azt kezdték el találgatni, hogy vajon a világ életében 22-es mezben játszó Samuel milyen számban fog parádézni. Nálunk jelenleg Rodgers viseli ezt a számot, de Twitteren közölte a nagy nyilvánossággal, hogy szíves örömest lemond erről a mezről Samuel javára. Úgyhogy az új szezonban a Falcons új 22-ese Asante Samuel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr704474293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása