HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.04.24. 17:23 deadmike

A Falcons gondolkozik Asante Samuel megszerzésén

Nocsak-nocsak, úgy tűnik az Atlanta vezetősége már talált is egy B-tervet (esetleg C), amennyiben Grimes nem hajlandó aláírni a franchise szerződését vagy nem fogadja el a kínált hosszú távú kontraktust. Egy sor csapatról már tudni véltük, hogy érdeklődnek Asante Samuel iránt, aki kereten felülivé vált az Eaglesnél. Úgy tűnik, hogy immáron a Falcons is a kérők csoportját bővíti.

Jay Glazer, a FOX Sports munkatársa jelentette a hírt nem sokkal ezelőtt, hogy a Falcons már egy ideje (pár napja) tárgyal az Eagles csapatával és nem meddő a játékos megszerzésére tett próbálkozás. Fontos tudni, hogy a Philly még ezen a héten szeretné elintézni Samuel elpasszolását. Ez azt jelentheti, hogy még akár a draft előtt, de mondjuk a draft alatt is szó lehet egy cseréről. A potenciális kérők száma emelkedhet, amennyiben valaki a játékosbörzén lecsúszik egy kiszemeltjéről. Ugyanis a következő jelölt a listán, már lehet, hogy gyengébb lesz, mint Samuel. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Philly cornerje idén 10 millió dollárt fog keresni (ez összegben nagyjából megegyezik azzal a franchise tenderrel, amit Grimes kapott). Viszont várhatóan a csere után az első dolog lesz a szerződés átstrukturálása és egész komoly összeget lehetne ezen a bulin nyerni.

Mielőtt nekiállnánk nagyon elborzadni a dolgon, azért jegyezzük meg, hogy az Eagles annyira meg akar szabadulni játékosától, hogy lassan már bármilyen ajánlatot elfogadna. A baj, hogy több potenciális ajánlattevő is akad, ami felhajthatja az árat. Pedig nagyon jó buli lenne mondjuk egy 6. körös draftjogért megszerezni őt. Utána pedig elcserélhetnénk Grimest egy komolyabb pickért. Egész pozitívan jönnénk ki belőle. Az persze már egyéni preferencia kérdése, hogy ki melyik játékost tartja jobbnak.

A 31 éves játékosban még lehet fantázia, bár valószínűleg hosszú távon nem érdemes vele számolni. Esetleg arról is szó lehetne, hogy safety pozícióba toljuk hátra. Tavaly nem volt éppen kimagasló szezonja, ami annak is betudható, hogy elég kevés időt töltött a pályán. Ennek ellenére azért hozta a jó átlagot: 34 szerelés, 1 forced fumble, 3 interception, 10 pass deflection. Amondó vagyok, hogy a jövőbeli értékét tekintve messze elmarad Grimestól, de ha minden kötél szakad, 1–2 évre viszonylag biztos opciót nyújthatna. De én komolyan számolnék vele safety pozícióban, ott úgyis bajban vagyunk most. Ilyen esetben támogatnám a dolgot.


(Forrás: PFT)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr224471054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása