HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.27. 13:06 deadmike

Vegyesen

Unalom, unalom, unalom. Annyira utálom ezt az időszakot, a tipikus uborkaszezon. Nincsenek igazából rendes értékkel bíró hírek. A szabadügynökök piacán nem igazán történik már semmi, a draft még mindig egy hónapra van. Mindenki már az újoncok kiválasztására készül. A mostani ínséges időkben így inkább egy amolyan vegyes bejegyzést csinálok, egy kis elmélkedéssel, mert tényleg nincs miről írni. A témák a következők: Lofton, a védelem, az új mez és a draft.

Kezdjük is a legfontosabb hírrel, ami ugye a legtöbb igazi szurkolónál (de legalábbis nálam biztosan) a bicskanyitogatós kategóriát karcolgatja. Lofton eligazolt, hogy miért (mert SB-t akar nyerni és nálunk nem lehetne, kérdem én?) azt talán még ő sem igazán tudja. Pénz, még több pénz, vagy hogy csereként sokkal kevesebbet játszon Vilma mögött? Mindegy, a tény az mocskosul tény marad. Loftont elveszítettük és az egyik legnagyobb riválisunk kaparintotta meg. Szeretem azt a bizonyos klubhűség dolgot, még akkor is, ha tudom, hogy ez szimplán csak üzlet, mármint a profi futball. Lofton volt az egyik nagy kedvencem, most már ő is a "nemszeretem" játékosok körébe tartozik nálam. A szerződéséről továbbra is csak annyit tudunk, hogy 5 éves, de hogy mekkora összeget szakít, még mindig homály fedi. Nem gondolnám, hogy a Saintsnek sokkal több mozgástere lett volna. Ami igazán feltűnő azonban, hogy ott folyamatosan alakítgatják a szerződéseket, aminek nálunk még a nyomait sem lehet felfedezni és ez ugyanúgy aggaszt, mint korábban. Ébresztő!! Csináljatok már valamit!!

Viszont elég lesz a sirámokból, kénytelen vagyok beletörődni, hogy ez van és megpróbálom pozitívan látni a jövőt. Végül is itt van Tatupu, akit egyértelműen az ő helyére hoztunk, esetleg még Dent is villanthat valami nagyot.  Teljesítményt, úgy értem teljesítményt, ez nem az Éden Hotel 2. A legnagyobb kérdés összességében viszont az lesz, hogy Mike Nolan mit tud majd elérni ezzel a védelemmel. A kellő játékosállomány, úgy vélem, hogy biztosított a fejlődéshez. Kíváncsian várom a kifejletet. Bízom benne, hogy hasonló fejlődést képes elérni nálunk is, mint azt tette a többi csapatánál.

A jövő hét elején egy kis színt csempészhet az életünkbe az is, hogy a Nike előjön a farbával, pontosabban az új mezekkel. Remélem, hogy nem csak annyi fog történni, hogy a Reebok logojának helyére a pipa kerül és a mezek anyaga változik (az isten tudja hány pille palackból előállított dri-fit típusú mezre gondolok). Feldobhatnák kicsit a ligát egy-egy vagányabb mezzel, ráfér a vérfrissítés a csapatok kinézetére. Viszont, ha valaki mezvásárlásra adná a fejét, akkor most érdemes rendelni a tengerentúlról, ugyanis pucolják a készleteket és már féláron vagy az alatt hozzád vágnak egy mezt. Kár, hogy a legkisebb méretű felnőtt mez is lógna rajtam, mint tehénen a gatya és nem érzem magam rappernek, hogy ilyen lógós cuccokban járkáljak.

Tegnap jött egy hír, mely szerint a Falcons is részesült kompenzációs választási jogban. Azért ne csapkodjuk össze a tenyerünket. Ez ugyanis egy 7. körös pick, összességében a 249. számú. A kompenzáció annak ellenére járt, hogy nettó értelemben véve tavaly nem volt jelentős veszteségünk: Harvey Dahl és Michael Koenen távozott, míg Ray Edwards és Reggie Kelly érkezett (de minek?!). Azonban a távozó játékosok "értéke" nagyobb volt, mint az érkezőké. (Igen, éreztük is, főleg a támadófal teljesítményén és az első meccseken a puntok minőségén. Lábrázást kaptam minden egyes alkalommal, mikor az évad első pár meccsén megláttam Boshert, de a végére azért egészen belejött a kölyök.) Jelenlegi állás szerint egyébként az Indy szépen keretbe foglalhatja a 2012-es játékos börzét, mivel övé az 1/1 és Mr. Irrelevant is. Gyengébbek kedvéért az utóbbi a legutolsó választási jogot jelenti az adott drafton.

Így tehát hatszor kerülünk sorra alapesetben az idei kiválasztáson, az alábbi sorrendben:

2/55., 3/85., 5/157., 6/192., 7/229., 7/249.

Az érdekes kérdés az lesz majd a draft második napján (hiszen az első napon csak az első kört bonyolítják és mi nem leszünk érdekeltek, feltéve, hogy Dimitroff nem kezd el megint kamikazet játszani) nyélbe ütünk-e valami kis csere félét. Okoskodjunk egy kicsit: kedves GM-ünk még a Patriotsnál töltött éveiben elég sokszor tradelt lefelé. Sőt mi több, ezzel mindig nagyon jókat húzott a csapata. Idén talán olyan helyzetben van a Falcons, hogy nem lenne ördögtől való ötlet egy hasonló taktikát alkalmazni. Valljuk meg őszintén, a csapatnak nem igazán hiányzik jelen állapotában kezdőjátékosa. Az 55. helyen bárkit is hoznánk, vélhetően nem lesz instant kezdő (főleg a legnagyobb eséllyel érkező TE esetében, hiszen Gonzo mögött csücsülne). Szerintem nyugodtan beáldozhatjuk ezt a jogot és még hátrébb csúszhatunk, szerezve ezzel egy-két plusz draftjogot. Ez azért is lenne segítség, mert a csapatnak inkább most arra kell koncentrálnia, hogy feltöltse arra érdemes játékosokkal a rostert. Egy ilyen lefele mozgással feltornázhatnánk a választási jogaink számát a jelenlegi hatról akár nyolc, kilencre is. Ezzel pedig jó lehetőség nyílik arra, hogy a depth charton 2–3. soros játékosokat szerezzünk, hiszen hangsúlyozom, szerintem kezdőjátékosra nincsen szükség. Eddig én is úgy okoskodtam mindig, hogy az 55. pickkel kit lehet választani, de miért is pazarolnánk el ezt? Gyűjtsünk játékosokat, jövőre meg már komplett draftunk lesz. Egy szó, mint száz, szeretném látni azt a New Englandtől megszokott draftot Atlantában is idén. Dimitroffnak megvan az ehhez való esze. In Dimitroff We Trust.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr404343260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása