HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.20. 12:23 deadmike

Abe visszatérése

Ismételten elég régóta nem jelentkeztem, de mivel nem igazán történt semmi olyan a csapat háza táján, ami megért volna egy hosszabb posztot, nem ragadtam klaviatúrát. Persze-persze, mondhatnánk, hogy de hát Abraham (mindenki nagy meglepetésére) visszaigazolt és ezt meg kellett volna írni. Igen, de két sorért nem pazarolunk. Most viszont már kiderült a szerződésének pár részlete is, így lehet okoskodni és van mivel megtölteni az üresen álló sorokat.

Szóval, mint mindannyian tudjátok, pár nappal ezelőtt robbant a hír, hogy a csapat legjobb pass rushere, John Abraham aláírt a csapathoz újabb 3 év és 21 millió dollár fejében, akkori információk szerint legalábbis. Már ez is jóval kevesebb, ha kiátlagoljuk, mint amit előzetesen ki szeretett volna harcolni magának (12 millió körül gondolkozott / év). A tegnapi napon azonban az is kiderült, hogy még ennél is jobb a helyzet, hiszen a szerződés meglehetősen "csapatbarátra" sikeredett. Nézzük is hát a mocskos anyagiakat:

Az első és legfontosabb, hogy a szerződés valójában 16 millió dollárról szól. Az ESPN számításai és értesülései alapján évi átlag 5,573 millió dollárt fog keresni Abe. Ez a szerződés egyben azt is jelenti, hogy jóval kevesebbet fog keresni, mint például a tavalyi évben, amikor 8 millió volt a bére. A csapat 55-ös számot viselő játékosa 2,25 millió dolláros aláírási bónuszt kapott és mindösszesen 1,5 millió lesz az alapfizetése a most következő szezonban. Ez kifejezetten örömteli hírnek bizonyul számunkra, hiszen meglehetősen kevés helyünk volt a sapka alatt (még a Skins+Boys büntetésből fakadó plusz 1,6 millió dollár ellenére is). Visszatérve a szerződésre, két roster bonust is beépítettek, ami összesen 2,156 millió dollárt hozhat Abe számára. A pénz megszerzéséhez olyan feltételeket is kötöttek, mint például, hogy hány mérkőzést tud játszani (vagyis ez egy meccsenkénti roster bonus lehet).

Összességében az idei évben így 4,4 millió dollár az, ami terheli a fizetési keretet. Ezzel tehát nagyjából megmaradt a plafon alatti hely fele, ami nem biztosít túl sok mozgásteret. Ezt elnézve nem gondolom, hogy Lofton megtartására reális esélyekkel pályáznánk. Annál is inkább mert állítólag van egy ajánlata a Bucs-tól és vasárnap járt a Szenteknél is, de eddig semmiféle szerződtetésről nincs hír.

Meglátásom szerint a csapat magja így rendben van. Két fontos teendőt látok még a draft előtt (na jó, legyen három): McClure leigazolása, Grimes hosszú távú szerződése és Ryan szerződésmódosítása. Könnyen lehet, hogy az első esetben megvárják a draftot, hátha sikerül valaki olyan falembert szerezni (bár kétlem), aki megfelelő rotációt biztosíthat a támadófalba. A Grimes témát nem kell ecsetelnem, Ryan új szerződése pedig jelentős mozgásteret adhatna a fizetési plafon esetében.

(Forrás: ESPN)

abe.JPGAbraham el van szontyolodva, mert rájött, hogy bilibe lógott a keze, amikor a fizetési igényét megálmodta.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr84327827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása