HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.11. 16:22 deadmike

Free agent tracker

Az alábbi bejegyzésben egy táblázat segítségével összefoglalom, hogy mi a helyzet a Falcons március 13-án szabadügynökké váló játékosaival. Úgy döntöttem, hogy így egyszerűbb lesz, mint egyesével végigmenni a főbb eseményeken, amikről nem számoltam be a "hibernáció" során. A bejegyzés időről-időre frissülni fog, pontosabban amint történik valami mozgás a csapat háza táján. Részletek a hajtás után.

Szabadügynökök

szabadügynökök.jpg*RFA **Franchise játékos

Michael Palmer és Antone Smith személyében két exkluzív jogokkal rendelkező FA-t tisztelhetünk, de mindketten aláírták az 1 évre szóló szerződéshosszabbítást. Smith így továbbra is értékes tagja maradhat a speciális egységnek, míg Palmer a második számú TE lehet jelenlegi állás szerint. Ezek a tenderek nem jelentenek túl nagy anyagi terhet a csapat számára. Valamint továbbra is elképzelhető, hogy a tight end pozícióra draftolunk majd az 55. helyen. Annál is inkább, mivel egy valamire való csapat három TE-vel kell, hogy rendelkezzen és Kelly szabadügynök lesz.

Még jobb hír volt, hogy a FB/RB hibrid Snelling – az egyik személyes kedvencem – is visszatér a csapathoz, mégpedig bagóért gyakorlatilag. Ezzel a csapat futójátéka rendben lesz, legalábbis papíron, ami a neveket illeti. Bízom benne, hogy jövőre kicsit több lehetőséget kap majd Snelling, mert blokkolni, futni és elkapni is remekül tud. Ez pedig Rodgersről nem mondható el, bár persze más típusú játékosokról is beszélünk, elég csak a felépítésüket megnézni. Persze majd Koetter eldönti, hogy melyik prototípus kell a tervezett támadójátékához.

A védelemben is történtek események. Kroy Biermann is aláírta új szerződését, amit nem mondanék se túl drágának, se túl akciósnak, szerintem abszolút reális a dolog. Nagyon örülök, hogy itt marad velünk, ugyanis ha nem sikerülne Abraham helyére idehozni Mario Williamset, akkor nyugodt szívvel tenném be a kezdőbe. A secondaryben DeCoud visszatérése pozitívum. Kevésbé jó hír, hogy Grimesnak egyelőre esze ágában sincs aláírni a franchise szerződését, de nyárig még van esély kidolgozni egy hosszútávú megállapodást, ami mindkét félnek megfelel. Viszont remélhetőleg a front office felkészül arra az eshetőségre is, hogy nem fog aláírni és holdout lesz a dologból. Akkor mindenképp szükség lesz egy kezdő cornerre, mert a jelenlegi keretet nézve, hát nem vagyok túl nyugodt.

Abraham nagyjából annyi pénzt kérne, mint a nála jóval fiatalabb Williams, ez kb. 12–13 millió dollár egy évre. Egy szó mint száz, Abraham távozik, nem fog hozzánk visszatérni. Remélem jövőre a Texans (majdani egykori) remek DE-je nálunk rémisztgeti jövőre az ellenfél irányítóit, nagy húzás lenne Dimitrofftól. Lofton, Lofton, Lofton... ő is szinte biztos, hogy távozik, amit rendkívül sajnálok, mert a nálunk eltöltött négy éve alatt az egyik kedvenc védőjátékosommá avanzsált.

Az elkapóknál, Weems és Douglas esetében vegyesek az érzéseim. Előbbiért nem fájna a szívem, bár jelenleg nem látom, hogy ki vehetné át a KR/PR szerepét. Én pont Douglasre testálnám a feladatot, de felőle sem érkezett semmiféle hír, hogy megy vagy marad. Ebből az szempontból érthető, hogy a Falcons játékosmegfigyelői szemügyre vették a Georgia Tech egyetem kiváló elkapóját, Stephen Hill-t.

Érkezők

érkezők.jpg

A Seahawks egykori remek védőjéről már megemlékeztem egy külön posztban. Vince Manuwai pedig az O-line rotációját segítheti, esetleg ha jól teljesít a campen, akár még egy kezdő helyet is kiharcolhat magának a jobboldali guard pozíciójában. Annál is inkább, mert jelen állás szerint két centerrel vékonyabbak leszünk holnaputánra és Hawley, aki eddig guardot játszott, mehet majd be centerbe.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr204309729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása