HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.02.01. 10:03 deadmike

Breaking – teljes az edzői stáb

A Falcons magyar idő szerint ma hajnalban bejelentette, hogy a hiányzó három edzői posztot is betöltötték. A defensive backek edzője Joe Danna lesz, Glenn Thomas felelős az irányítók trenírozásáért, végezetül a támadó főedző segédje Andrew Weidinger lesz. A nevek nem igazán ismerősek. Közülük ketten már eddig is a Falcons stábjához tartoztak, így előléptetésről van szó, ha úgy tetszik. Részletek a snap után.

Mike Smith vezetőedző elégedetten nyilatkozott a bejelentés után. Szerinte ezzel a három emberrel fennmarad az edzői stáb integritása, jól kiegészítik majd egymást a trénerek. Smith továbbra is azt hangoztatja, hogy ezzel az új edzői stábbal/felállással új koncepciók és lehetőségek valósulhatnak meg a labda mindkét oldalán. A vezetőedző bízik abban, hogy jövőre sikerül egy sokkal stabilabb teljesítményt nyújtani, az edzői stábot most már alkalmasnak találja erre.

Most pedig nézzük végig a három "új" edzőnk előmenetelét:

Joe Danna (defensive back edző): Az elmúlt két szezont a Miami Dolphinsnál nyomta le Mike Nolan irányítása alatt. A Delfineknél is a secondary-vel foglalkozott az edző. 2010-ben a Miami passzvédekező egysége a 8. helyet szerezte meg az NFL rangsorban a légitámadások visszaverésében. Danna, mielőtt a floridai csapathoz került volna, két évet már eltöltött a Falconsnál (2008–09), mint a védekezésért felelős főedző segédje.

Glenn Thomas (QB edző): Az elmúlt négy szezonban a Falcons támadó főedzőinek segédjeként szolgált. A bemutatásban kiemelik, hogy ebben a négy évben az atlantai támadósor történetének legjobb éveit élte. Azért én halkan hozzátenném, hogy ez nem feltétlenül csak Thomasnak köszönhető, sőt, de azért ne legyünk ennyire szőrös szívűek.

Andrew Weidinger (offensive assistant): 2007-ben a Falcons játékosmegfigyelője volt. Miután Mike Smith négy éve a csapathoz került, mint főedző, W azóta a főedző segítője. Elsősorban adminisztratív, megfigyelési feladatokat látott el. Segített a teljesítmények értékelésében, a napi rutinok kialakításában, az edzéstervek kidolgozásában és emellett a futójátékosokkal is foglalkozott.

Végezetül a személyes véleményem: nem vagyok elájulva ezektől a nevektől. Persze majd a jövő évi teljesítmény láttán fog kiderülni, mire is képes ez a stáb. Hogy a DB edző már dolgozott Nolannel, ez rendben van és ismerős a franchise háza táján. Viszont szerintem QB edzőnek valami tapasztalt vén rókát illett volna idehozni. Ne felejtsük el, hogy Ryan mögött nincs egy minden hájjal megkent veterán sem, aki meg tudná neki tanítani azokat az apró trükköket, amellyel elit irányító lehetne. Három évig Bill Musgrave (most a Vikings vezetőedzője) trenírozta, sikerült belőle elég sokat kihoznia. De aztán jött Bartkowski, akitől már akkor is rosszul voltam és Ryan teljesítménye is látványosan visszaesett (meg persze az offense falé is, de most nem erre koncentrálunk). Úgy vélem, hogy ha idén nem hozunk valami tapasztalt második számú irányítót Matty mögé, sok jóra ne számítsunk tőle. Továbbra is úgy érzem, hogy nincs kitől tanulnia, sajnos megrekedt a fejlődésben.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr534042597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása