HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.04.25. 13:50 deadmike

Hiányposztok

falcons-helmet.pngA draft már itt van a küszöbön, így a PFT munkatársai is csapatról csapatra végignézték, hogy milyen posztokon akadnak problémák. Tegnap megjelent a Falconsról készített elemzés is. Hogy őszinte legyek, sok újdonságot nem tartalmaz, gyakorlatilag ugyanazok a posztok merültek fel náluk is, mint a korábbi egyéb elemzések során. Szóval még egyszer és utoljára, nézzük a legfőbb problémákat.

Már milliószor elmondtam én is, legmélyebb álmotokból felkeltve is tudjátok ezt: a Falcons az idei első és negyedik körben nem választ, mivel azt a tavalyi csereügyletben feláldozták Julio Jones megszerzésének érdekében. Úgyhogy a tavalyi és az idei draft lesz az, amely meghatározhatja, hogy valóban érdemes volt-e ennyit áldozni valakiért. Persze a mérleg másik oldalán szerepel majd, hogy Jones beteljesíti-e a hozzá fűzött reményeket és All-Pro kaliberű játékos lesz-e. A maradék pickekkel idén azért lesz lehetőségünk erősíteni a csapatot, nézzük, mely posztok esetében várható új játékos.

Offensive tackle: Matt Ryan-t meg kell védeni, ez nem kérdés. Ha a második körben találunk egy left tackle-t, aki jobb lehet, mint Baker, akkor nincs min gondolkozni. Viszont ott az a "ha": a második körre, annak is a végére azért már a minőségi LT-k bőven elkelnek. Legalábbis azok biztosan, akiket mindenféle aggodalom nélkül be lehetne dobni a mélyvízbe. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy olyan játékost lehet az 55. helyen draftolni, akiben megvan a potenciál a kezdővé váláshoz és mernek vele kockáztatni. Ilyen lehet például Mitchell Schwartz (Cal), aki a négy egyetemi szezonja alatt mind az 51 mérkőzésén kezdő volt. Várhatóan ő még bent lesz akkor, amikor a Falcons választ és az esetében meg lehetne kockáztatni, hogy az első naptól kezdve kezdő legyen. Hasonló kalibert képviselhet Amini Silatolu, a Midwestern State játékosa.

Defensive line: A pass-rusherek jelenléte a csapatban elvitathatatlan segítséget jelent és Atlantában mostanság elkélne egy ilyen játékos. John Abraham, aki 34 éves lesz, már kezdi elveszíteni azt a játékerőt, amit pár évvel ezelőtt képviselt. Ne lepődjünk meg azonban, ha egy batár DT érkezik a drafton, a Falcons egy ilyet is szívesen látna. (Mondjuk én nem értem, hogy ez miért fontosabb, mint a DE jelen pillanatban, furának tartanám.) Könnyen előfordulhat, hogy akár a 2., akár a 3. körben az akkor elhozható legjobb falembert választják ki.

Tight end: Gonzalez még mindig remek, de azért 36 évesen kemény lenne elvárni tőle azt, amit egy nála jóval fiatalabb játékos nyújthatna. Ha a Falcons szeretné megoldani a pótlását, a középső körökben érdemes keresgélnie. Az Atlanta érdeklődik LaDarius Green és Adrien Robinson iránt is. Ők inkább projekteknek tekinthetők, de jelen pillanatban ennél nem is kell több. Van még legalább egy évük beleszokni a profi környezetbe, hiszen erre a posztra nem instant kezdőt keresünk.

Kick returner: Eric Weems távozásával a poszt megüresedett. Arról nem is beszélve, hogy a Falconsnál ez a pozíció mindig viszonylag gyengécske volt. Ide várható lenne egy olyan játékos, aki versenghet a kezdő játékos címéért, hiszen azért házon belül is akad egy-két jelölt. Mondjuk a draft harmadik napján meg lehetne oldani ezt a problémát.

(Forrás: PFT)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr324472653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása