HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.04.18. 20:16 deadmike

Itt a 2012-es táncrend

Magyar idő szerint ma hajnalban nyilvánosságra hozták a hivatalos schedule-t. Itt az ideje hát, hogy megnézzük, mikor és kivel fogunk játszani. A hajtás után részletekbe menő elemzést kaptok, amolyan maratoni posztot.

UPDATE: Öveket becsatolni, esélyt is latolgatok. Vár rátok pár meglepetés és szerintem nagyon sokan nem fogtok velem egyetérteni.

schedule.jpg

Hát kérem szépen, eljött az évnek ezen időszaka is. Immáron hivatalos a menetrend. Részemről első pillantásra relatíve kedvezőnek tűnik a dolog, legalábbis egy szempontból biztosan. Az elmúlt évek során többször is volt példa arra, hogy két, akár három mérkőzést zsinórban idegenben játsszunk. Idén ez nincs így. A sorminta hibátlan: idegen, hazai, idegen, hazai és így tovább. Bár ez egyfolytában ingázást kíván, akár rosszul is kijöhetünk belőle.

Kiemelt meccsek

Az idei alapszakaszban négy alkalommal lesz lehetőségünk reggelig szurkolni kedvenceinknek. Ez azt jelenti, hogy négy főműsoridős, országosan közvetített mérkőzést játszunk majd. Az első ezek közül rögtön a 2. héten lesz, méghozzá hétfő esti rangadó (MNF): hazai pályán fogadjuk a Manning vezette Broncos csapatát. A következő MNF szereplésünkre a szezon végén, a 16. héten kerül sor, méghozzá a Ford Fielden teszünk látogatást, hogy megcibáljuk a vélhetően playoff helyre pályázó (vagy már bejutott) Lions bajuszkáját. Vigyázat, csalunk!!! Mivel szenteste pont hétfőre esik, ezért az MNF meccs szombaton kerül megrendezésre, vagyis a forduló nyitó és nem pedig záró meccsét láthatjuk. Vasárnap esti rangadót (SNF) is játszunk ám, méghozzá a 9. héten a Cowboys ellen, hazai pályán. Kemény meccs előtte, kemény utána... de erről majd később. Végezetül, hogy nehogy lemaradjon az Államok a tutiról, Saints @ Falcons, meg kell védeni a Dome-ot! Pech, hogy csütörtök esti rangadó (TNF) a 13. héten, pihenni azt nem sokat fogunk. Sebaj, a 13-as a kedvenc számom, jó lesz ez (meg talán a Saints is béna).

A három legfontosabb mérkőzés

8. hét – @ Eagles: Az egyik legnagyobb mumusunk. Személy szerint nekem is. Mindig ezeket a meccseket várom a "legkevésbé". Mondjuk ehhez hozzájárult az is, hogy egyik barátom ugye Philly szurker és mindig kaptam a zrikát a Falcons veresége után. Ebből sajnos volt egy pár. A tavalyi meccset bár megnyertük (35–31), de az előző három évben egyaránt kikaptunk. Kemény meccs lesz, főleg idegenben. Ráadásul egy potenciális playoff szereplő ellen kell bizonyítani. Talán annyi szerencse van a dologban, hogy éppen a szünetről térünk vissza, így az esetleges sérültek összekaparhatják magukat.

10. hét – @ Saints: Vérre menő küzdelem NO-ban. Ez mindig kemény, mindig élmény, még akkor is, ha elkenik a szánkat. Erősen vakaróztam, hogy vajon tényleg ez top3 meccs-e. A történelem alapján igen, de fene tudja, hogy mire lesz képes a kicsit meggyepált Saints. Billeg a mérleg a Panthers és a Saints között nálam. Mindenesetre legyen bárhogy, győzni kell, revansot venni a tavalyi évért. A gond az lesz, hogy elég húzós két meccs lesz előtte.

15. hét – vs. Giants: Az NFL elemzői a harmadik kulcsmeccsnek a Lions elleni idegenbeli meccset tartják. Van benne valami, de én nem osztom a nézetüket. Szerintem a Giants elleni meccs sokkal meghatározóbb lesz. Várhatóan év vége felé megint nagy formában lesz az ellenfél. Arról nem is beszélve, hogy a playoffbeli gyalázatos teljesítményünk után itt villantani kell valamit. Félek attól, hogy egy hasonlóan csúnya zakó eléggé benne maradna a fejekben. Egy győzelem viszont akkora lökést adhat a csapatnak, ami átlendít minket a playoff első körén.

Reflektorfényben

Ezen nincs mit vitatkozni (szerintem), mert a szezon második (és egyben nekünk első hazai) mérkőzése rögtön a visszatérő Manning ellen lesz. Ráadásul a Denver új üdvöskéje először játszik új csapatával majd idegenben. Nekik ez zsinórban a második főműsoridős meccsük lesz (a Broncos a Steelers ellen kezd otthon; SNF). Valóban jó kis párosításnak tűnik, de remélem a Domeban szétzavarjuk a lovakat.

Szórakoztató, érdekes tények

A Falconsnak idén nincs két egymást követő idegenbeli vagy hazai meccse. Oda-vissza fognak utazgatni hétről hétre. Ez akár lehet negatív hatású is. Legutóbb ilyen egyébként 1985-ben fordult elő a csapattal és akkor 4–12-vel végeztünk. Ugye a történelem nem ismétli önmagát?!

Ez zsinórban a harmadik szezon, amikor a Falcons pályára lép a világbajnoki címvédő ellen. Idén a Giants a Dome-ba látogat december 16-án, talán egy ki-ki meccsre.

Az alapszakasz során négy olyan csapattal is találkozunk, amelyik új vezetőedzővel vág neki az évnek (KC, OAK, TB, NO).

2010-ben az atlantai csapat az idegenbeli meccsei miatt összesen 20358 kilométert utazott repülővel. A tavalyi szezonban ez csupán 12872 km volt, míg idén 17581 kilométernyi repülőút vár a játékosokra.

Idén a legtávolabbi célpont San Diego lesz, ami körülbelül 6083 kilométerre van, míg a legközelebbi mérkőzést a Panthers ellen vívjuk. Utóbbi helyszínre mindösszesen 731 kilométert kell utazni.

Megtört a Saints ellen játszott MNF meccsek utóbbi időben tartó sorozata. Az elmúlt három év mindegyikében találkozott egyszer a két rivális hétfő esti rangadón. Az idei esti összecsapásukra november 29-én kerül sor, egy TNF meccs keretén belül.

A Falcons a 2012-es ellenfeleivel szemben fennállása óta 161 győzelmet szerzett. 2008 óta az összesített mérlege az idei ellenfelekkel szemben 22–16.

A jelenlegi ellenfelek 2011-es mérlegei alapján az Atlantának van a 8. legkönnyebb schedule-ja. Az emlegetett mérleg negatív: 125–131.

A Falcons a 7. héten tölti el jól megérdemelt pihenőjét. Az elmúlt két év során egyaránt a 8. hét volt a "szabadhét". Mindkét évben a szabiról visszatérve győzedelmeskedtek. 2009 során nagyon korán, már a 4. héten megvolt a pihenő és az azt követő héten szétcincáltuk a 49ers csapatát (45–10). A legutolsó olyan vereség, amelyet pihenőről visszajövet szenvedett el a csapat, 2008-ra datálható. Ekkor pont a 7. héten volt a pihenőnk. Mantrázzuk együtt: nem vagyok babonás, nem vagyok babonás.

A Mike Smith-éra óta a Falcons 30–11-es mérleggel büszkélkedhet a fedett pályán lejátszott meccseket figyelembe véve. Ezzel a második ebben az intervallumban a Saints mögött. A pihenőhét után a Falcons már csupán három meccset játszik szabad ég alatt, ebből kettő lesz november 1. után, a Bucs és a Panthers ellen. Egyik sem épp a zimankós időjárásáról híres városban van.

Jósolda

Bár még előttünk van a draft és erősödhetnek a csapatok, azért én amondó vagyok, hogy egy (két) fecske nem csinál nyarat. A mérleg tippelésénél továbbá azt vettem alapnak, hogy kulcsjátékosok nem sérülnek le, vagyis a lehető legjobb felállás ellen tippelek. Még valami: Brees játszani fog a Saintsben az első meccstől fogva. Nos, ezeket a körülményeket vettem figyelembe, amikor összeraktam a tippemet.

Szerintem az idénynyitón nagy meglepetésre a Crennel vezette KC nagy küzdelemben megver minket. Az első meccsünket a Dome-ban megnyerjük, így Manningék 0-2-vel kezdenek. San Diego, hát bealszik az évad első felében, ahogy szokott és simán verjük őket. Irány haza, ahol SuperCam elkeni a szánkat. 2–2, nem túl veretes. A fővárosban, az RG3 offense impotens lesz és újra pozitív a mérleg, sőt a lendületünk kitart a Raiders ellen is. A pihenőre így 4–2-vel vonulunk.

A bye megtöri a lendületet és mint oly sokszor, a Philly győzedelmeskedik felettünk. Ráadásul a következő fordulóban teszünk nekik egy szívességet (meg a Giantsnek) és megverjük a Dallast Atlantában. A szezon feléhez érve: W5 L3. A Mercedes Superdomeban Brees remek napot fog ki és ismét kikapunk, de folytatjuk a sormintát és a gyengélkedő Arizona ellen simán nyerünk. Ezzel megkezdődik a három meccses győzelmi sorozatunk is: idegenben a Bucs, itthon a Saints. 8–4-es mérleggel utazunk Carolinaba, ahol megint kikapunk, a Panthers hosszú idő után újra lesöpör minket. Ez nem tesz jót a lelkünknek és a Giants ellen sem sikerül javítani. Majd a nagy győzni akarásnak nyögés lesz a vége, mert a Ford Fielden sem tudunk maradandót alkotni, a playoff elúszott. A Tampa is kiszállt már a buliból, így a tét nélküli szezonzárón nyerünk. A végső mérleg: 9–7. Egyik-másik csoportban ez még a csoportgyőzelemre is elég lenne, de nem most. A Panthers megnyeri a csoportot, fölényesen, sőt tovább megyek, mert az egész főcsoport élén trónolnak majd. A Saints pedig wild card pozícióban ott lesz a rájátszásban.

Lehet fikázni, de én erre tippelek. Ahogy majd alakulnak a meccsek, a formák, a sérülések, persze változhat a helyzet. Amondó vagyok, hogy egy 10–6-os mérleggel már mi lennénk wild card helyen, legyen ez az alternatív forgatókönyvem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr494459253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása