HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.23. 14:20 deadmike

Mi a helyzet Lofton ügyben - áttekintés

A bowl.hu csapatblogján felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet jelenleg Loftonnal. Úgy gondoltam, hogy érdemes lenne körüljárni az ügyet kicsit. Ebben pedig nagy segítségemre van Orlando Ledbetter írása az ajc blogjáról. A következőkben az ő helyzetelemzését közvetítem felétek. A konklúzióm egyezik vele, így túlságosan sokat nem fogok most ebbe beleokoskodni. Akkor nézzük is, hogy "na mi a helyzet?"

A szabadügynökök piacán lenyugodtak a kedélyek és kissé uborkaszezon van, lassacskán mindenki a draftra készül. A Detroit újraigazolta Stephen Tullockot és ezzel Lofton maradt a legjobb nevű LB a piacon. Egy további lehetséges kérőt is elveszített még az Eagles személyében, mivel ők a napokban egy csereügylet segítségével leigazolták DeMecon Ryans-t.

Ahogyan ismeretes, Lofton iránt leginkább a Saints és a Bucs mutat (mutatott?) érdeklődést. Előbbi csapatnál a hétvégén tett látogatást a védőjátékos, de ajánlatról nem szivárgott ki hír. (Ajánlata azonban állítólag van a Tampa csapatától.)

A linebackerek piaca már a nyitást követően eléggé felbolydult és megadta az alaphangot az első két üzlet, amikor a San Fran leigazolta Ahmad Brooksot egy hat évre szóló, 44,5 millió dolláros ajánlattal, valamint a Cleveland 42,5 millióért 5 évre magához láncolta D'Qwell Jacksont. Előbbi esetében 17,5, utóbbinál 19 millió dollár a garantált. Tulloch szerződéséről nincsenek információk, de az elképzelések szerint a Jackson-szerződés közelében lehet a dolog. Jelenlegi állás szerint tehát az öt legjobban fizetett belső LB a következő:

Patrick Willis (49ers, 7 év, 53,51 millió $, 29 millió $ garantált)

Jon Beason (Panthers, 6 év, 51,3 millió $, 25 millió $ garantált)

Jerod Mayo (Pats, 7 év, 49,85 millió $, 25 millió $ garantált)

D'Qwell Jackson (Browns, 5 év, 42,5 millió $, 19,5 millió $ garantált)

David Harris (Jets, 4 év, 36 millió $, 29,5 millió $ garantált)

Loftonnal még a Scouting Combine ideje alatt tárgyalt a Falcons vezetősége, és semmire nem jutottak vele, így a csapat új lehetőségek után nézett. Ez pedig nem volt más, mint Lofa Tatupu. A 29 éves játékos kihagyta a tavalyi szezont, de a sérülései előtt kiváló játékot mutatott. Ő az egyik esélyes a kezdő pozícióra Akeem Dent mellett. A legutóbbi információk szerint azonban Lofton ügynökei újból szóba álltak a Falcons vezetőségével és ezeket a tárgyalásokat már produktívnak nevezték.

Könnyen lehet, hogy Lofton keze (is) belelógott a bilibe, amikor megfogalmazta a fizetési igényét és ezzel kiárazta magát a piacról. Logikus lépés lenne, ha kötne egy egy évre szóló szerződést Atlantában és jövőre újra megpróbálhatná eladni magát. Hogy miért is lenne logikus? Mert a szabadon elkölthető pénz nagy részét már elszórták a csapatok (vagy úgyis fogalmazhatnék, hogy elzárták a pénzcsapot). Jelenleg nem tudta egy talicskányi pénzt összeszedni hosszú évekre előre.

Ledbetter talált egy érdekes videót a rivális Philly csapat honlapján, ahol az egyik megszólaló Greg Cosell az alábbit mondta Loftonról:

"Úgy gondolom, hogy ő (Lofton) egy olyan játékos, aki mindent jól csinál, de semmi különös. Egy jó, hétről-hétre, játékról-játékra stabil teljesítményt mutató belső linebacker." Ledbetter szerint pontosan itt a probléma gyökere és mélyebben nem is érthetnék vele egyet. Ha egy csapat évi 8 milla körül fizet neked, akkor többet akar egy stabil teljesítménynél, kiváló produkciót akar és ez az, ami Cosell szerint nincs meg Loftonban.

"Szerintem Lofton egy jó (komplett, ahogyan ő fogalmaz), csak éppen nem kiváló játékos" - mondja Cosell.

Eljött tehát annak az ideje, hogy Lofton kövesse Abraham példáját és adjon egy kicsit alább az igényeiből, gondolkozzon reálisan. Ebben az esetben pedig még lenne lehetőségünk arra, hogy jövőre is a Falcons mezében lássuk a pályán. A kérdés(em) csupán annyi, hogy az elmúlt négy évben a csapat egyik alapkövének bizonyuló játékosra tényleg annyira nagy szüksége van a csapatnak? Én (is) úgy érzem, hogy az előző szezon után valami megváltozott...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr604335053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása