HTML

Bemutatkozás

Az Atlanta Falcons NFL csapat első magyar nyelvű blogoldala. Hírek, újdonságok, történetek a csapattal, a játékosaival és a liga legfontosabb eseményeivel kapcsolatban.

Társoldalak

Címkék

2013 (1) abraham (6) alapszakasz (2) alumni (1) anderson (1) baker (6) biermann (1) bio (1) blank (3) bryant (1) cap (4) cba (2) challenge (2) combine (5) cut (2) db (5) defense (3) defensive coordinator (3) dent (2) depth chart (1) dimitroff (19) dirty birds (3) douglas (3) draft (28) draft board (1) edző (6) ewing (3) falcons nest (3) fb (1) fleener (4) franchise tag (2) franks (1) front office (10) georgia dome (4) gonzalez (5) goodell (2) grimes (9) hard knocks (2) hill (4) hof (1) holmes (4) holtszezon (11) honor (1) igazolás (5) jerry (1) jones (5) koetter (4) konz (5) lofton (11) massa (4) mcclure (1) mckay (1) mez (5) minicamp (1) mitchell (2) mock (5) moore (1) mughelli (3) nfc (2) nfl (2) nike (5) nolan (10) nyitány (2) offense (3) offensive line (4) owens (1) pick (3) polian (1) preseason (1) primetime (1) pro bowl (1) qb (2) qb edző (1) rb (1) redman (2) reebok (1) reynolds (1) robertson (2) rodgers (2) ryan (7) salary (1) samuel (5) schedule (2) scouting (4) sérülés (1) smith (10) snelling (1) sof (1) special team (2) sport tv (2) stadion (1) super bowl (1) szabadügynök (18) szabály (2) szerződés (15) tatupu (1) trade (3) training camp (3) trufant (1) turner (2) udfa (2) vick (2) videózás (2) visszavonulás (3) walker (1) white (2) Címkefelhő

Blogger

2012.03.12. 15:36 deadmike

Draft tippelde - március

Hosszabb kihagyás után ismét jelentkezik a mock monitor, méghozzá az atlantafalcons.com hathatós segítségével. Minden héten összegyűjtik a legújabb tippeket, hogy vajh kit is választhat majd a Falcons az 55. helyen. Mielőtt belecsapnánk a lecsóba, csak röviden a legfontosabb info: Coby Fleener, korábbi favorit eltűnt a "süllyesztőben" és a legtöbb tipp immáron védőjátékost vizionál a csapathoz.

Hogy mennyire is erőteljes ez az eltolódás? Az összegyűjtött 13 tippből csupán 6 esetben került elő offense játékos (3 TE, 3 OT). A februári tippelde során végig favoritnak tűnő Fleener egy "szavazatot" gyűjtött a mostani körben. A védelemben nem meglepő módon továbbra is defensive end és corner pozíció a menő (3 DE, 4 CB). Fleener eltűnése egyébként annak tudható be, hogy eléggé meggyőző volt a Combine alkalmával, így a legtöbb mock szerint már az első kör végén vagy a második kör elején kiválasztásra kerül, így hozzánk nem csúszik le. Azért nem kell aggódni, biztos, hogy lesz jó játékos az 55. helyen.

Konszenzusos picket elég nehéz mondani, mivel jelenleg három játékos van, akiket két mock is a Falcons csapatához sorol: Vinny Curry, DE, Marshall; Jayron Hosley, CB, Virginia Tech és Trumaine Johnson, CB, Montana.

Utóbbi játékossal már foglalkoztunk, úgyhogy nézzük inkább a másik két spílert kicsit részletesebben:

A Marshall egyetem defensive endje, Vinny Curry kifejezett pass rush specialistának számít, mivel az elmúlt két egyetemi szezonjában 23 sacket jegyzett. Rendkívül jó atléta és meglehetősen jó a manőverező képessége (a 3 cone drill gyakorlat egyik legjobbja volt a Combine során). Gyors és biztosan szerelő játékosnak tartják és megvan a kellő játékintelligenciája is. Egy kis ízelítő:

Jayron Hosley a Virginia Tech-ről jött, és még nem végzett (vagyis junior). Statisztikai szempontból eléggé produktív egyetemi karriert tudhat maga mögött. Alacsony a pozíciójához képest, de mozgékony és intenzív a játéka. Kifejezetten zone cornernek tartják, remekül olvassa a játékot, gyorsan reagál. A méretei ellenére elég keményen ütközik. A legnagyobb hátránya, hogy eléggé könnyű és gyenge az izomzata, vagyis egy erősebb elkapó simán elnyomja. Az erő hiányát jelzi, hogy csak 11-szer tudta kinyomni a súlyt a fekvenyomó padon.

Jelen állás szerint én inkább Curry felé hajlanék, bízva abban, hogy Grimes kap egy elfogadható szerződést és akkor nem kell CB pozícióba igazolnunk. Minőségi pass rushert meg a kevéske cap space miatt nem hiszem, hogy lesz lehetőségünk szerezni. Akkor inkább invesztáljunk egy fiatalba és amíg every down player lesz, Biermann csinálhatja a munka oroszlánrészét.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dirtybirds.blog.hu/api/trackback/id/tr274312042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása